Natuurlijke gezichtsverzorging voor een huid in balans
Bekijk video

Natuurlijke gezichtsverzorging voor een huid in balans

Is natuurlijke gezichtsverzorging voor jou van belang omdat je jouw huid het beste van het beste gunt? Weet dan dat de producten van Botanical Beauty hieraan bijdragen. De Botanical Beauty producten voor natuurlijke gezichtsverzorging zullen jouw gezicht namelijk die verzorging bieden die het nodig heeft én verdient.

De producten uit onze natuurlijke gezichtsverzorging lijn sluiten direct aan bij jouw doel: een stralende, gezonde huid in balans. Gun jezelf het beste en laat dat tot uiting komen in jouw keuze voor natuurlijke gezichtsverzorging.

Ontdek het tijdens de Green Beauty Workshop

Voordelen

van natuurlijke gezichtsverzorging

Herstelt de balans
Ondersteunt natuurlijke processen
Boost de huid
100% natuurzuiver en biologisch
Heilzaam bij huidaandoeningen

Voordelen

van natuurlijke gezichtsverzorging

Natuurlijke gezichtsverzorging - Lisa (schoonheidssalon Skin & Senses)

"Botanical Beauty-pedicure Gwendoline (47) had extreem veel last van eczeem in haar gezicht. Heel rood was haar huid en het voelde vurig aan. Al veel behandelingen heeft ze gehad van een dermatoloog, maar niets hielp. Toen ging ze het 3-stappenplan (dode zee water, multi use oil en rose water skin spray) van Botanical Beauty volgen. Al na 2, 3 weken merkte ze verschil... LEES MEER

Gwendoline (pedicure)
Natuurlijke gezichtsverzorging - Lisa (schoonheidssalon Skin & Senses)

“Mijn jongste dochter had een flinke stuiter gemaakt op de tegels buiten. Huilen, paniek en schuldgevoel bij mij alom. Na het koelen heb ik er meteen de Butter Calendula Mandarijn op gedaan... Lees meer

Lisa (schoonheidssalon Skin & Senses)
Natuurlijke gezichtsverzorging - Dorien (schoonheidssalon Dune)

“Dit meisje was radeloos en werd gek van de hooikoorts. Toen ze bij mij kwam raadde ik haar aan de volgende producten te gebruiken: een Calendula Face Scrub (om de dag), Aloë Vera Gel, en daarover de Butter met Rijstkiem. Binnen een week een prachtig resultaat!”

Dorien (schoonheidssalon Dune)
Natuurlijke gezichtsverzorging - Leonie (salon Serenity Zwolle)

“Na 1 keer scrubben met de Face Scrub Calendula Mandarijn was dit het resultaat bij mijn oudste zoon met ichthyosis (schubbenhuid).”

Leonie (salon Serenity Zwolle)
Natuurlijke gezichtsverzorging - Herman

“Herman (27) had last van puistjes en doet iedere avond consequent een diepe reiniging (3-stappenplan). "Ik ben er erg blij mee. Deze producten geven een fijn en fris gevoel. Eerste week was het resultaat meteen erg goed. Daarna wel opeens meer puistjes”, aldus Herman. Het kan dat het altijd eerst erger wordt. Herman heeft doorgezet en het gaat nu goed met z'n huid.”

Natuurlijke gezichtsverzorging - Dorien (schoonheidssalon Dune)

“Dit meisje had erg last van kinder acné. Ik raadde aan elke dag Dode Zee Water, Rozenwater, Multi Use Olie, Face Scrub (om de dag), Aloë Vera Gel en Butter Rijstkiem te gebruiken. Dit was het resultaat na 4 weken!”

Dorien (schoonheidssalon Dune)
Natuurlijke gezichtsverzorgng - Gratis samples
Natuurlijke gezichtsverzorging - Gratis samples

Gratis samples

Vraag nu een gratis samplepakketje aan en ontdek de heilzame werking van de producten van Botanical Beauty
Vraag nu aan

Natuurlijke huidverzorging voor een echt gezonde huid

Onze producten voor gezichtsverzorging zijn stuk voor stuk biologisch en 100% natuurlijk. Ze hebben een heilzame werking en zijn geschikt voor uiteenlopende huidtypes. Alle producten hebben als doel de balans van de huid te herstellen en de natuurlijke processen te ondersteunen.

Zo krijgt jouw gezicht die prachtige en gezonde uitstraling die past bij wie jij bent. Wist je dat al onze producten ook dierproefvrij zijn? Best fijn om te weten wanneer je de keuze maakt voor de natuurlijke gezichtsverzorging producten van Botanical Beauty, toch?

Natuurlijke gezichtsverzorging past helemaal bij onze missie waarbij we ons laten inspireren door al het moois wat de natuur ons geeft. De kruiden en bloemen uit de kruidentuin van het Familie landgoed in Deil, van waaruit wij nog altijd werken, dienen vanaf de start als basis van de producten. Alle ingrediënten voor de producten uit onze lijn voor natuurlijke gezichtsverzorging halen we nog altijd, voor zover dat mogelijk is, uit onze eigen omgeving.

Wanneer je onze producten voor natuurlijke gezichtsverzorging gebruikt, maak je dus eigenlijk gebruik van de kracht van de natuur. Het resultaat? Een gezonde huid in balans. En die balans zorgt voor een stralend gezicht. Ben je benieuwd naar onze producten omdat je je huid het beste gunt? Bekijk dan snel het overzicht van alle natuurlijke gezichtsverzorgingsproducten op onze website.

Jouw gezicht verdient natuurlijk de beste verzorging!

Maak voor een optimale natuurlijke gezichtsverzorging een keuze uit heerlijke gezichtsscrubs, natuurlijke oliën, creamy butters, voedende gezichtscrèmes en anti-aging producten. Kies voor een verzorging die jouw gezicht laat stralen en jouw huid in balans brengt én houdt. Kies voor Botanical Beauty en voor natuurlijke gezichtsverzorging!

Veelgestelde vragen

Huidverzorging


Wat is de beste natuurlijke gezichtsverzorging?

De beste natuurlijke gezichtsverzorging is 100% natuurzuivere en biologische gezichtsverzorging zonder synthetische geur, kleur en conserveermiddelen. Werken met de heilzame kracht van de natuur. Op die manier kan je huid tot rust komen en wordt je huid op natuurlijke wijze ondersteund door stoffen die de huid kan herkennen en die "huideigen" zijn.

Onze huidverbeterende producten bestaan uit 100% natuurzuivere en biologische ingrediënten. De producten worden gemaakt van heilzame planten, bloemen en kruiden zoals argan, calendula, lavendel, roos en eucalyptus en ook met verschillende mineralen. Alle producten hebben als doel de balans van de huid te herstellen en de natuurlijke processen te ondersteunen.

Wat is vegan gezichtsverzorging en bieden wij dit aan?

Jazeker. Alle ingrediënten en producten van Botanical Beauty zijn vegan. Dit wil zeggen dat we geen dierlijke materialen gebruiken in onze producten. Ook worden onze producten niet op dieren getest.

Propolis is geen dierlijk materiaal, maar wordt wel door bijen gemaakt en gebruikt Botanical Beauty in de voetenbalsem en de deodorant, omdat het prachtige eigenschappen heeft en o.a. als natuurlijke antibiotica fungeert. Wil je meer weten over de veganistische filosofie van Botanical Beauty, neem dan contact met ons op.

Waarom zou je kiezen voor natuurlijke gezichtsverzorging?

De huid is ons grootste en belangrijkste orgaan. Het spreekt voor zich dat we om deze reden voorzichtig met dit orgaan moeten omgaan. Het doel van natuurlijke gezichtverzorging is het evenwicht van de huid niet te verstoren, maar juist op natuurlijke wijze te voeden en te herstellen. Daarbij is het belangrijk dat de zuurgraad, de vetmantel en de natuurlijke bacteriën van de huid in balans blijven.

Ik zoek een 100% natuurzuivere dagcrème

Tot en met 30 jaar Argan Dag- en Nachtcrème in 1. Vanaf 30 jaar Argan Multi Repair Crème (+UVA).

Ouder dan 40 jaar? Ageless Anti-Rimpel Crème (+UVA). De Multi Use Oils (liever niet de eucalyptus-mint lijn) zijn ook te gebruiken als Dag- en nachtcrème.

Ik zoek een 100% natuurzuiver reinigingsproduct

Reinig je gezicht met Multi Use Oil (liever geen eucalyptus-mint). De (oog-)make up en het vuil op je gezicht lossen op in de olie.

Ook kan je kiezen voor de combinatie Argan Reinigingsmelk en Argan Reiningslotion. Breng de melk aan op de huid en masseer in. Laat even intrekken en reinig daarna je gezicht met de Reinigingslotion.

Mijn huid is geïrriteerd en onzuiver. Welke producten kan ik gebruiken?

Een diepe reiniging met Dode Zee Water Puur waardoor de huid verbetert. Maak je huid schoon met een Multi Use Oil op een gereinigde huid. Breng het Dode Zee Water op een wattenschijfje of een doekje aan op 'de gevoelige' huid. Laat dit minstens tien minuten intrekken en haal het er dan met lauw water af.

Spray je gelaat in met een hydrolaat Rose Water Skin Spray of Lavendel Skin Spray. Gebruik dan Multi Use Oil Lavendel of Calendula-Rijstkiem (open acné). Zo trekt de Multi Use Oil nog beter in.

Ik heb rimpels en/of fijne lijntjes. Wat kan ik er aan doen?

Let op! Het gaat om laagjes aanbrengen. Ieder laagje heeft z’n eigen functie. Na het reinigen met Multi Use Oil of Melk en Lotion, spray een hydrolaat (o.a. celvernieuwend) op het gezicht. Gebruik dan Argan Antioxidanten Serum. Deze hydraterende gel geeft het gelaat een boost. En het ondersteunt de elasticiteit van de huid.

Wacht een paar minuten om vervolgens de Ageless Anti-Rimpel Crème (+UVA) op te smeren. We raden aan om Argan Facelifting Masker één keer in de week op een gereinigde huid als overnight-mask in te zetten. Het voelt aan als een crème. De Organic Minerals Rozenlijn is perfect voor de wat rijpere huid. Roos heeft anti-aging eigenschappen.

Extra: gebruik drie keer in de week een Face Scrub.

Hoe kan ik aan Botanical Beauty producten komen?
Je kan via de shop de huidverbeterende producten bestellen. Je voegt ze toe aan het winkelmandje en je kan direct bestellen, betalen of verder winkelen.
Is natuurlijke gezichtsverzorging dierproefvrij?

Zowel onze ingrediënten als onze eindproducten zijn, als vanzelfsprekend, dierproefvrij. Daarnaast zijn onze producten geschikt voor veganisten.

Gevoelige huid


Mijn huid is zo droog en schraal. Wat kan ik daar aan doen?

Hydrateren. Voor het gezicht raden we Argan Antioxidanten Serum aan. Voor het lichaam Aloë Vera Gel. Gebruik iedere dag Argan Antioxidanten Serum in combinatie met een Argan dagcrème.

Breng het serum dun aan op een gereinigde huid en vóór het gebruik van de gewenste Argan dagcrème. Aloë Vera Gel kan ook gebruikt worden als masker en aftersun. Een wekelijks nachtmasker met Argan Facelifting Masker houdt de huid in topconditie.

Ik heb acné/puistjes. Wat kan ik hier het beste aan doen?

Een diepe reiniging met Dode Zee Water Puur waardoor de huid verbetert. Maak de huid schoon met een Multi Use Oil op een vochtige huid. Breng dan het Dode Zee Water Puur op een wattenschijfje of een doekje tweemaal per dag aan op de aangedane huid. Laat dit minstens tien minuten intrekken en haal het er dan met lauw water af.

Daarna opnieuw olie op de huid aanbrengen. Extra tip: Gebruik Rose Water Skin Spray nadat het Dode Zee Water Puur eraf is gehaald. Zo trekt de Multi Use Oil nog beter in.

Wat ook zéér goed werkt, is om na de reiniging twee keer in de week een Face Scrub te gebruiken. Eén keer in de week een masker Dode Zee Modder Puur werkt ook heel reinigend.

Ik heb eczeem. Welke producten kan ik gebruiken?

Dep na reiniging met een wattenschijfje Dode Zee Water Puur op de eczeem aangedane plekken. Vijf minuten laten intrekken. Maak daarna schoon met water.

Breng Multi Use Oil Calendula-Rijstkiem aan op de huid. Je kunt ook Aloë Vera Gel of Multi Use Butter Calendula-Rijstkiem gebruiken.

Mijn huid heeft rode plekjes (rosacea). Welke producten kan ik gebruiken?

Gezicht reinigen met Multi Use Oil. Dan Dode Zee Water Puur op een wattenschijfje doen en daar het gelaat mee inwrijven. Even laten inwerken en verwijderen met een warme compresdoek.

Multi Use Oil aanbrengen op het gelaat. Eventueel sprayen met Rose Water Skin Spray. Je kunt ook Aloë Vera Gel gebruiken. Niet scrubben.

Ik heb last van couperose. Welke producten kan ik gebruiken?

Gezicht reinigen met Multi Use Oil. Dan Dode Zee Water Puur op een wattenschijfje doen en daar het gelaat mee inwrijven. Even laten inwerken en verwijderen met een warme compresdoek.

Multi Use Oil aanbrengen op het gelaat. Eventueel sprayen met Rose Water Skin Spray. Je kunt ook Multi Use Butter Roos gebruiken voor natuurlijke gezichtsverzorging.