20/04/2024

Welke producten kan ik gebruiken tijdens mijn zwangerschap?

Door Alexa Eijkman

We krijgen er vaak vragen over: wat zijn de juiste producten om te gebruiken tijdens mijn zwangerschap?

Tweemaal daags een product van Botanical Beauty met normale hoeveelheid is als je zwanger bent, heilzaam.

De meningen verschillen hier echter wel over. Dan gaat het met name over het gebruik van pure essentiële olie. Het lage percentage etherische olie in de producten van Botanical Beauty kan geen invloed hebben op de zwangerschap.

Zwangere vrouwen kunnen alle Botanical Beauty-producten veilig gebruiken. Maar als je ‘op safe’ wil spelen, gebruik dan de natuurljke producten uit de geurloze Calendula-Rijstkiem lijn voor de extra gevoelige huid. Want als je zwanger bent, kan je anders reageren op een product. Rijstkiemolie kan je trouwens ook goed gebruiken bij striemen, kloven en borstvoeding.

Tips

  • Beengel met cypresse- en latchenkieferolie is heerlijk voor de benen tijdens de zwangerschap. Deze Organic Minerals Beengel ontspant de zware, vermoeide en onrustige benen. Bovendien bevordert het een goede doorbloeding van de haarvaten. Zo voelen je benen weer zacht en minder belast aan.
  • Een voetenbadje met de geurloze Dode Zee Badzout is heel goed. En een leuk weetje is dat de PH-waarde van het dode zee water gelijk is aan vruchtwater. Het water mag overigens niet te warm zijn voor een zwangere.
  • Tijdens je zwangerschap kunnen er meer onzuiverheden optreden. Dat komt door hormonale schommelingen. Hiervoor kan je Dode Zee Water gebruiken.
  • Voor een dagelijkse beauty routine kan je de dag- en nachtcrème Multi Repair Crème gebruiken in combinatie met het Antioxidanten Serum. En reinigen met met Rijstkiemolie. Deze Multi Use Oil is zowel reinigend als verzorgend.
  • Multi Use Butter Butter Calendula-Rijstkiem is trouwens heel heilzaam bij tepelkloven door het zogen.

Net als bij iedereen is het belangrijk om voldoende water of kruidenthee te drinken. Zo kunnen afvalstoffen worden afgevoerd.Veel succes en sterkte met je zwangerschap en bevalling straks. Je wil vast weten hoe je de huid van jouw baby kan verzorgen. Kijk hier. Of lees dit blog.