20/05/2020

Zonnemelk: goed smeerbaar, ocean proof en geen witte waas!Door: Alexa Eijkman

Wit is het nieuwe bruin. Deze trend rukt steeds meer op vanuit Azië en Australië. Heel veel mensen lopen daar met zonneparapluutjes of petjes. En niet meer weg te denken zijn daar de natuurlijke zonproducten met filters zoals zink en titanium. Dit zijn verreweg de veiligste zonfilters zoals de Organic Minerals Zonnemelk van Botanical Beauty.

Deze zonnemelk heeft sinds kort een nieuwe formule. Het is goed smeerbaar en door verbeterde ingrediënten heeft ‘t geen witte waas meer.

Wat zit er in de biologische en natuurzuivere zonnemelk van Botanical Beauty?

  • – Calendula, kamille, jojoba olie & sheabutter (heilzaam en kalmeren de huid)
  • – Kokosolie, lijnzaadolie en zonnebloemolie (houden de huid soepel)
  • – Antioxidant vitamine C
  • – Natuurlijke filters titaniumdioxide en zincoxide

Factor en filters?

  • Factor SPF 20 is voldoende, want hoe hoger de factor, hoe meer schadelijke ingrediënten. Een hogere factor dan SPF 20 is niet nodig. Veel mensen gebruiken een (te) hoge factor zonnecrème op hun huid. Maar: hoe hoger de factor, hoe meer schadelijke ingrediënten. Het Lexicon van Cosmetische Ingrediënten van Marieke Schutte (ANBOS) waarschuwt: “Hogere SPF dan 20 is niet nodig, omdat de samenstelling van dit soort producten de huid kan schaden. Beter en veiliger is om 10 x per dag te smeren met SPF 20 of lager dan 1 x met een hoge SPF.” Factor 20 geeft rond de 88 – 90% bescherming. En factor 50 zo’n 95%. Niet veel meer dus.
  • Geen chemisch-synthetische filters. Synthetische filters (oxybenzonen) zijn veel in het nieuws geweest en worden in verband gebracht met allergische reacties, verstoring van de hormoonbalans en verhoging van de kans op borstkanker.
  • Natuurlijke filters titaniumdioxide en zinkoxide zijn beter voor huid en milieu, langer houdbaar en hierdoor treedt veel minder vaak zonneallergie of bultjes van de zon op.

Geen nano (kleine deeltjes)!

Veel natuurlijke zonnemelken voegen nano toe. De schadelijke werking daarvan wordt vermoed, maar is nog niet bewezen. Nano dringt in ieder geval tot diep in de celkern door. Er wordt ook aanbevolen om de stof niet in te ademen via bijvoorbeeld zonnesprays.

Natuurlijke conservering?

Botanical Beauty zonnemelk is langer houdbaar door de natuurlijke conservering (zie onderop de pot). De natuurlijke filters gaan niet zo hard achteruit in werking als de synthetische filters. De zonnemelk die je nu bestelt, is 3 jaar houdbaar. Let op: Hij kan dan wel wat dikker worden.

Advies

Breng voor je de zon in gaat de zonnemelk royaal aan op je huid. Herhaal dit om de 2 uur voor blijvende bescherming. Vooral na het zwemmen, transpireren of afdrogen. Je kan ook voor je zonnemelk op je gezicht doet, eerst Multi Use Oil Calendula-Rijstkiem eventueel in combinatie met Rose Water Skinspray, op je gezicht smeren. Zo blijft je huid goed gehydrateerd.

Conclusie

Natuurlijke filters titaniumdioxide en zinkoxide zijn beter voor huid en milieu en langer houdbaar. Hierdoor treedt veel minder vaak zonneallergie of bultjes van de zon op. De Botanical Beauty biologische en natuurlijke zonnemelk gebruikt die natuurlijke filters, geeft geen witte waas, is zonder nano en verzorgt en hydrateert de gezonde huid.

En…als je het nog niet hebt gelezen, lees ook even onze blog met tips en tricks over gezond zonnen.