14/04/2022

Zonnemelk heeft nieuwe formule en is witte waas vrijDoor: Alexa Eijkman

Door een forse toename van het aantal huidkanker gevallen hebben wij de receptuur van onze zonnemelk veranderd. De nano-meetinstrumenten zijn gewijzigd en de SPF (Sun Protection Factor) is beter getest. De samenstelling van de nieuwe zonnemelk is witte waas vrij en matter (minder glanzend/olie) dan onze vorige formule. De geur en de ingrediënten blijven min of meer hetzelfde. De nieuwe zonnemelk is echt een super product dat heel fijn uitsmeert en heerlijk ruikt.

Nano-deeltjes

Veel natuurlijke zonnemelken voegen nano toe. De schadelijke werking daarvan wordt vermoed, maar is nog niet bewezen. Nano dringt in ieder geval tot diep in de celkern door. Er wordt ook aanbevolen om de stof niet in te ademen via bijvoorbeeld zonnesprays. De Organic Minerals Zonnemelk is vrij van nano-deeltjes.

Wat is huidkanker precies?

Dit is de meest voorkomende kanker onder blanke mensen. Het ontstaat doordat lichaamscellen zich blijven delen. Een aanwijzing is als je huid verandert. Je ontdekt bijvoorbeeld een raar bultje, vlekje of een wrat die maar niet weggaat, een wondje of zweertje gaat niet dicht. Of een ruw plekje of onrustige moedervlek verdwijnt niet en/of verandert in grootte en kleur. Helaas zijn dus niet alle vlekken en plekjes op onze huid onschadelijk. Dat komt door UVA- en UVB-straling. Ultraviolette straling onderdrukt het imuunsysteem. Met alle gevolgen van dien.

SPF (Sun Protection Factor)

Alleen wanneer je in de zon zit, is SPF nodig. Als je binnen bent, is het dus overbodig. Daarom splitsen wij dus heel bewust de dagcrèmes (deels met UVA) en de zonnemelk met SPF (UVB). Hierdoor kunnen we onze dagcrèmes boordevol met mooie verzorgende, verstevigende en verstrakkende ingrediënten stoppen en de zonnemelk precies afstemmen op het gebruik dat daarvoor nodig is. De biologische Zonnemelk van Botancial Beauty met SPF beschermt je huid tegen UVA- en UVB-straling dankzij het 100% natuurlijke filter zinkoxide. De zonnemelk is 3 jaar houdbaar.

Wat zit er in de biologische en natuurzuivere zonnemelk van Botanical Beauty?

  • Jojoba olie, zonnebloem-olie & sheabutter (heilzaam en kalmeren de huid)
  • Kokosolie en zonnebloemolie (houden de huid soepel)
  • Antioxidant vitamine C
  • Natuurlijk filter zinkoxide

Factor en filters?

  • Factor SPF 20 is voldoende, want hoe hoger de factor, hoe meer schadelijke ingrediënten. Een hogere factor dan SPF 20 geeft maar heel weinig extra bescherming. Veel mensen gebruiken een (te) hoge factor zonnecrème op hun huid.
  • Beter en veiliger is om een aantal x per dag te smeren met SPF 20 of lager dan 1 x met een hoge SPF. Factor 20 geeft rond de 88 – 90% bescherming. En factor 50 zo’n 95%. Niet zo veel meer dus.
  • Geen chemisch-synthetische filters. Synthetische filters (oxybenzonen) zijn veel in het nieuws geweest en worden in verband gebracht met allergische reacties, verstoring van de hormoonbalans en verhoging van de kans op borstkanker.
  • De natuurlijke filter zinkoxide is beter voor huid en milieu, langer houdbaar en hierdoor treedt veel minder vaak zonneallergie of bultjes van de zon op.

Wit is het nieuwe bruin

Wit is trouwens wel het nieuwe bruin. Deze trend rukt steeds meer op vanuit Azië en Australië. Heel veel mensen lopen daar met een zonneparapluutjes of petjes en gebruiken zonnemelk met wel een witte waas. (We zijn overigens heel blij dat onze nieuwe zonnemelk witte waas vrij is. Want we merkten dat klanten hier nog niet klaar voor zijn.) Niet meer weg te denken zijn daar de natuurlijke zonproducten met filters zoals zink en zinkoxide. Dit zijn verreweg de veiligste zonfilters zoals de Organic Minerals Zonnemelk van Botanical Beauty. Founder van Botanical Beauty Catharine van Everdingen-Chorus: “De nano-normen zijn enorm veel strenger geworden. Het lijkt wel of de nieuwe zonnemelk generatie “beauty versus gezondheid” gaat zijn. In Australië loopt iedereen al wit.”

Natuurlijke conservering?

De zonnemelk van Botanical Beauty is langer houdbaar door de natuurlijke conservering (zie onderop de pot). De natuurlijke filters gaan niet zo hard achteruit in werking als de synthetische filters. Let op: Hij kan dan wel wat dikker worden.

Advies

Breng voor je de zon in gaat de zonnemelk dun aan op een goed gehydrateerde en verzorgde huid. Herhaal dit om de twee uur voor blijvende bescherming. Vooral na het zwemmen, transpireren of afdrogen. Voor je je zonnemelk op je gezicht opdoet, eerst je huid verzorgen met een Antioxidanten Serum en één van onze Argan crèmes eventueel in combinatie met Rose Water Skinspray, zo blijft je huid nog beter gehydrateerd.

Conclusie

De natuurlijke filter zinkoxide is (veel) beter voor huid, gezondheid en milieu en langer houdbaar. Hierdoor treedt veel minder vaak zonneallergie of bultjes van de zon op. De Botanical Beauty biologische en natuurlijke zonnemelk gebruikt een natuurlijke filter, is zonder nano, mat, beschermt, verzorgt en hydrateert de gezonde huid.