24/07/2018

Witte zonnemelk?Door: Alexa Eijkman

WIT is het nieuwe bruin! Deze trend rukt steeds meer op vanuit Azië en Australië. Heel veel mensen lopen daar met zonneparapluutjes of petjes. En niet meer weg te denken zijn daar al de natuurlijke zonproducten met filters, zoals zink en titanium. Dit zijn verreweg de veiligste zonfilters. De biologische zonnemelk van Botanical Beauty heeft een klein beetje een witte waas. Geen witte waas in zonnemelk komt vaak door nanotechnologie. Hoe kun je het witheidsgehalte in jouw natuurlijke zonnemelk zoveel mogelijk beperken? Voor de duidelijkheid alle feiten op een rij.

Wat zit er in de biologische en natuurzuivere zonnemelk van Botanical Beauty?

  • Calendula, kamille, jojoba olie & sheabutter (heilzaam en kalmeren de huid)
  • Kokosolie, lijnzaadolie en zonnebloemolie (houden de huid soepel)
  • Antioxidant vitamine C
  • Natuurlijke filters titaniumdioxide en zincoxide

Factor en filters?

  • Factor SPF 20 is voldoende, want hoe hoger de factor, hoe meer schadelijke ingrediënten
  • Geen chemisch-synthetische filters. Synthetische filters (oxybenzonen) zijn veel in het nieuws geweest en worden in verband gebracht met allergische reacties, verstoring van de hormoonbalans en verhoging van de kans op borstkanker.

Natuurlijke filters titaniumdioxide en zincoxide zijn beter voor huid en milieu, langer houdbaar en hierdoor treedt veel minder vaak zonneallergie of bultjes van de zon op.

Geen nano (kleine deeltjes)!

Veel natuurlijke zonnemelken voegen nano toe. De schadelijke werking daarvan wordt vermoed, maar is nog niet onomstotelijk bewezen. Nano dringt in ieder geval tot diep in de celkern door en er wordt aanbevolen om de stof niet in te ademen via bijvoorbeeld zonnesprays.

Natuurlijke conservering?

Botanical Beauty zonnemelk is langer houdbaar door de natuurlijke conservering (zie onderop de pot). De natuurlijke filters gaan niet zo hard achteruit in werking als de synthetische filters. De zonnemelk die je nu bestelt, kan je volgend jaar ook gebruiken. Let op: Hij kan dan wel wat dikker worden.

Advies

De Botanical Beauty-zonnemelk brengt veel mooier aan en is veel minder wit als je de huid eerst hydrateert met een laagje Rose Water Skinspray en Multi Use Oil Rijstkiem. Een klein beetje zonnemelk daarna is voldoende en verdeel de melk dan goed over de huid.

Conclusie

Als je de biologische zonnemelk zonder Rose Water Skinspray en Multi Use Oil gebruikt, blijft er wel een beetje een witte waas i.v.m. synthetische filters en nano natuurlijke zonnemelken. Als je niet gewend bent om het rozenwater en de olie te gebruiken, zul je even moeten wennen. 🙂

En…als je het nog niet hebt gelezen, lees ook even onze blog met tips & tricks over gezond zonnen.