11/04/2023

UVA, UVB en SPF

Door Alexa Eijkman

Hoe zit het ook alweer? En waarom zit er geen SPF in de Argan Crèmes (Anti-Rimpel Crème (+UVA), Multi Repair Crème (+UVA) en Dag- en Nachtcrème) van Botanical Beauty?

Botanical Beauty heeft expres geen SPF (Sun Protection Factor) in de Argan Crèmes. Omdat in Nederland het allerbelangrijkst is dat je wordt beschermd tegen UVA-stralen. UVA is daglicht. Dus als je op kantoor zit, heb je te maken met UVA-straling dat door het raam komt. En daar bescherm je je voor met de Multi Repair Crème (+UVA) en de Anti-Rimpel Crème (+UVA). Het is dus overbodig om SPF aan te brengen als je binnen zit. Bovendien is het zonde om SPF daarom in je dag- en nachtcrème te doen. Deze crèmes willen we juist boordevol ingrediënten stoppen die we binnen het meest nodig hebben.

Verschil UVA(Aging)-straling – UVB(Burning)-stralingen

Zonlicht bestaat voor 95% uit UVA-straling en voor 5% uit UVB-straling. Deze UV-stralingen hebben dus een verschillend effect op de huid. UVA-straling (huidveroudering) dringt door haar lange gevaarlijke golven dieper in de huid door dan UVB (zonverbranding). UVC-stralen zijn het kortst en kunnen alleen de ogen beschadigen (staar, lasogen) en hebben verder geen effect op de huid. Helaas groeit het aantal huidkanker-patiënten enorm door een overdosis zonnestraling.

SPF(Sun Protection Factor)

Alleen wanneer je in de zon zit, is SPF nodig. Als je binnen bent, is het dus overbodig. De natuurlijke zonnebrand van Botancial Beauty met SPF beschermt je huid tegen UVA- en UVB-straling dankzij het 100% natuurlijke filter zinkoxide.