27/03/2023

Tips bij acne en puberhuid

Door Alexa Eijkman

Acne is niet fijn. Dat weten we allemaal. We geven je daarom een helder advies. Deze huidaandoening wordt vaak geassocieerd met de pubertijd, maar ook volwassenen hebben er last van.

Wat is acne precies?
Acne is een ontstekingsziekte van de talgklieren. Het uit zich in (rode) puistjes met gele puskopjes, pukkels, rode vlekjes, bultjes, mee-eters (comedonen), schilfers en een vette en rode huid.

Wat moet je absoluut niet doen?
Puistjes uitknijpen, krabben, peuteren en pulken, oftewel skin picking. Ook je huid camoufleren met make-up of foundation: doe het niet. Laat je huid met rust en was met lauw water (geen zeep). Oh ja en droog je huid niet uit door bijvoorbeeld in de zon te gaan zitten.

Wat kun je bij acne doen?
1. Natuurlijk goed verzorgen en reinigen waardoor je huid VERBETERT.
2. Dat kan met een powerhouse van een product:Dode Zee Water Puur.
3. Na twee dagen zie je al verschil. Na één week kan het al zo zijn dat de acne al voor een groot deel is verdwenen.

Wat zit er in Dode Zee Water?
Dode Zee Water bevat veel verschillende mineralen, waaronder magnesium, calcium en kalium. Het bevat tien keer meer zouten en mineralen dan ander zeewater. Dode Zee Water is daardoor zeer geschikt voor de dagelijkse reiniging van gelaat en lichaam. De mineralen in Dode Zee Water hebben een ontspannende en hydraterende werking en voeden de huid. Ze versterken het celweefsel en de mineralen hebben een revitaliserende werking op het lichaam.

Hoe gebruik je Dode Zee Water bij acne?
Maak je huid schoon met, liefst, Multi Use Oil Calendula-Rijstkiem op een vochtige huid. Breng vervolgens het Dode Zee Water op een wattenschijfje of een doekje één keer per dag aan voor het slapen gaan op de aangedane huid. Laat dit minstens tien minuten intrekken en haal het er dan met lauw water af. Daarna kan je opnieuw olie op de huid aanbrengen.

Extra tip: Gebruik Lavendel Skin Spray nadat je het Dode Zee Water eraf hebt gehaald. Zo trekt de Multi Use Oil nóg beter in. Wat ook zéér goed werkt is om na de reiniging twee keer in de week een Face Scrub te gebruiken. Eén keer in de week een moddermasker werkt ook heel reinigend.

Wat vinden anderen ervan?

Suzanne: “Mijn zoon (18 jaar) had veel last van acne. Sinds kort gebruikt hij Dode Zee Water en…80% van de acne is weggetrokken door het gebruik ervan!”

Petra: “Mijn tienerdochter had last van acne. Ze gebruikt nu al een tijdje Dode Zee Water. Dat werkt heel goed. De eerste maand werd het veel erger, maar daarna ging het steeds beter. Haar huid is nu veel rustiger.”

Ga het maar eens proberen. Je zult er absoluut geen spijt van krijgen. Oh ja, en blijf natuurlijk op je voeding letten, drink veel water, sport, vervang regelmatig je kussensloop en relax! Dan komt het allemaal goed! Tip: bestel hier onze Acnebox.