30/08/2023

Zo verzorg je je huid na de zomer

Door Alexa Eijkman


Na de zomer kan je huid erg schaal, ruw en droog zijn. Je huid is overgevoelig en trekt. Dit komt omdat de celdeling van de huid is afgenomen. Je huid heeft een opkikker nodig. Met andere woorden de celdeling van je huid moet opnieuw aan het werk gezet worden. Dat kan natuurlijk met de Botanical Beauty-producten die 100% natuurzuiver en biologisch zijn.

Extra verzorging na de zomer is een MUST en dat doe je zo:

BODY herstel

Je houdt je huid vochtig met een hydraterend component, Aloë Vera. Wrijf deze pure, biologische gel goed in op een gereinigde huid. Aloë Vera is heilzaam, verzachtend en verkoelend. Je kan het meerdere keren per dag aanbrengen op een schone huid. Ook zou je het kunnen gebruiken als masker (15 minuten laten inwerken en dan met een warm compres afhalen). Dan kun je een vet component, een van de Multi Use Oils aanbrengen op de vochtige huid. Gebruik je Rose Water Skin Spray dan trekt de Multi Use Oil nog beter in. Het rozenwater werkt als een (natuurzuivere) emulgator. Dat betekent dat het de olie bindt, die dan beter kan worden opgenomen in de huid. De Multi Use Oil is voor het soepel houden van de huid en voor het beschermen van de huidbarrière. Natuurlijk kun je dit ook voor je gezicht toepassen. O ja, en als nazorg voor je lichaam is een lekkere natuurzuivere Botanical Beauty Scrub (hoge concentratie mineralen) ook een aanrader! De combinatie Aloë Vera (hydraterend) en Multi Use Oil (vet) is trouwens ideaal voor het behouden van jouw mooie bruine kleurtje. Wat wil je nog meer? Helemaal top!

En:

FACE herstel

Na de zomer op je gezicht, na reiniging natuurlijk, een serum aanbrengen (geeft je huid een boost). Daarna gebruik je een van de aging crèmes van de Argan-lijn: Repair of Anti-Rimpel. En ’s avonds kun ook Dode Zee Water gebruiken voor nog een beter resultaat. Met Dode Zee Water worden de dode huidcellen verwijderd. De celvernieuwing wordt hiermee ondersteund. Laat het Dode Zee Water even intrekken als een lotion en verwijder het daarna met water. Daarna gebruik je hetzelfde als bij je lichaam: Rose Water Skin Spray en Multi Use Oil. Wat trouwens ook heel goed is: 1 of 2 keer per week scrubben met de zachte, neutrale Face Scrub van Calendula-Rijstkiem en warm water voor het verzorgen van pigmentvlekken en het gezicht dat te veel zon heeft gehad. Na het scrubben kun je een voedende Botanical Beauty Butter, de Botanical Beauty Multi Use Oil, de Argan Nachtcrème of de Anti-Rimpel crème aanbrengen op je net schoon gescrubte gezicht.

Voila! Zo doe je dat, dus. Veel meer tips & tricks over hoe je met jouw unieke huid moet omgaan, zijn te lezen op deze site bij advies huidtypen. Take care of yourself!