05/08/2023

Speciaal voor de mannen: hoe scheer je het beste?

Door Alexa Eijkman

Advies van Ewout (57): “Scheer je op de momenten die jou het beste uitkomen. En gebruik na het scheren Multi Use Oil Calendula-Rijstkiem of Lavendel. Ik wissel deze producten af. De lavendel-olie voelt ontspannend. En fijn dat je ook weet dat je een natuurzuiver product op je gezicht aanbrengt. Ik merk echt het verschil met aftershave. Dat is pijnlijk en bijt. Ik scheer me niet elke dag maar 2 à 3 keer in de week omdat het slecht is voor de huid. Je schaaft namelijk een laagje van je huid af met zo’n scheermes.”

Wat zijn de scheertips and tricks van Ewout?

Eerst de huid zacht reinigen met wat warm water. Dan ga je je huid insmeren met olie, zo glijdt het mes nóg soepeler over je kin. Daarna inzepen met een kwast met goede scheercrème of scheerzeep. Dat is lekker vettig.

Het liefst scheer ik met een veiligheidsmesje (traditioneel scheermes, ook wel dubbelzijdig veiligheidsmesje genoemd). Pas op met meervoudige mesjes, omdat de huid daar heel snel geïrriteerd van kan raken.

Ik scheer heel uitgebreid: een kwartier. Eerst met de haren mee en dan tegen de richting in en dwars op de richting van de haren. Om zo glad mogelijk te worden.

Goed afspoelen met koud water en dan voorzichtig droogdeppen met een schone, droge handdoek.

En dan Multi Use Oil Lavendel of Calendula-Rijstkiem aanbrengen op je huid. Soms gebruik ik ook de Aloë Vera Gel. Ik raad in elk geval alle mannen aan om Botanical Beauty Multi Use Oil aan te schaffen.