25/03/2019

Scheren met Botanical Beauty doe je zo…

in vier stappen.Door: Alexa Eijkman

Spring is in the air. Maak jezelf lenteproef! Het klinkt misschien simpel, even scheren, maar neem er de tijd voor! Scheren met Botanical Beauty doe je zo….in 4 stappen!
Géén ingegroeide haartjes meer als je deze methode consequent opvolgt! Dit is echt de allerbeste manier om ingegroeide haartjes te voorkomen.

LICHAAM

STAP 1. Voor:
SCRUBBEN! Gebruik de Scrub om de dode huidcellen op te lossen en de haartjes rechtop te zetten. De huid wordt beschermd tegen het scheren. Je kan elke geur gebruiken. Je kunt hier ook kiezen voor (alleen) de Multi Use Oil bij het scheren.

STAP 2. Tijdens:
Je scheert met de haargroei mee. Liever niet meer dan 1 keer over de huid heen gaan. Houd je mesje scherp en maak het elke keer schoon met alcohol.

STAP 3. Na:
De huid is al goed verzorgd met de olie die in de scrub zit. Mocht je een wondje hebben, kun je eventueel met Dode Zee Water Puur deppen om te reinigen. Let op: dit kan prikken! Later kan je eventuele wondjes verzorgen met een klein beetje Calendula Multi Use Butter. Niet te veel van gebruiken.

STAP 4. Onderhoud:
En nu de gladde huid bijhouden, natuurlijk. Gebruik de Scrub 3 keer in de week om ingegroeide haren te voorkomen, de doorbloeding te stimuleren en je huid te onderhouden! Reinig de huid regelmatig met Dode Zee Water en dep extra op plekjes of bultjes.

NA EPILEREN of HARSEN
Verzachten met Rose Water Skin Spray of deppen met Dode Zee Water. Daarna kan eventueel een zacht product gebruikt worden, zoals de Aloë Vera Gel of de Multi Use Butter.

MANNEN
Mannen pakken de Face Scrub voor het gezicht en niet de gewone Scrub. .

EXTRA TIP
Verzorg de huid met Multi Use Oil en Rose Water Skin Spray, zodat deze goed gehydrateerd blijft en blijf weg van synthetische producten!

Tip van onze schoonheidsspecialiste Henriette: “Wees heel consequent en gebruik regelmatig (minimaal 3 x per week) de producten om bultjes en ingegroeide haartjes te voorkomen. Als je de huid soepel houdt, kunnen de haartjes zich namelijk beter een weg naar buiten vormen en blijven ze niet “hangen” in de bovenste huidlaag.”

Voila! Het resultaat is een mooie zachte en gladde huid zonder bultjes en ingegroeide haartjes.