03/03/2022

Scheren met Botanical Beauty doe je zo

In vier stappen.

Door Alexa Eijkman

Neem rustig de tijd om je benen glad, zacht en mooi te scheren. Als je de Botanical Beauty scheermethode consequent opvolgt, heb je gegarandeerd geen ingegroeide haartjes of bultjes meer.

STAP 1. Voor:
SCRUBBEN! Gebruik de Scrub om de dode huidcellen op te lossen en de haartjes rechtop te zetten. De huid wordt beschermd tegen het scheren. Je kan elke geur gebruiken. Je kunt hier ook kiezen voor (alleen) de Multi Use Oil bij het scheren.

STAP 2. Tijdens:
Je scheert met de haargroei mee. Liever niet meer dan één keer over de huid heen gaan. Houd je mesje scherp en maak het elke keer schoon met alcohol. En als er olie in je mesje zit, spoel het dan of met warm water. Of scheer onder de douche, dan komt het er ook makkelijker vanaf.

STAP 3. Na:
De huid is al goed verzorgd met de olie die in de scrub zit. Mocht je een wondje hebben, kun je eventueel met Dode Zee Water Puur deppen om te reinigen. Let op: dit kan prikken! Later kan je eventuele wondjes verzorgen met een klein beetje Calendula Multi Use Butter.

STAP 4. Onderhoud:
Gebruik de Scrub 3 keer in de week om ingegroeide haren te voorkomen, de doorbloeding te stimuleren en je huid te onderhouden! Reinig de huid regelmatig met Dode Zee Water en dep extra op plekjes of bultjes.

NA EPILEREN of HARSEN
Verzachten met Rose Water Skin Spray of deppen met Dode Zee Water. Daarna kan eventueel een zacht product gebruikt worden, zoals de Aloë Vera Gel of de Multi Use Butter.

Tip van onze schoonheidsspecialiste Henriette: “Wees heel consequent en gebruik regelmatig (minimaal 3 x per week) de producten om bultjes en ingegroeide haartjes te voorkomen. Als je de huid soepel houdt, kunnen de haartjes zich namelijk beter een weg naar buiten vormen en blijven ze niet “hangen” in de bovenste huidlaag.”

TIP VOOR DE MANNEN
Gebruik de Body Scrub of de Multi Use Oil voor het scheren bij mannen of vrouwen bikinilijn e.d. en hou dit ook goed bij. Dit voorkomt ingegroeide haartjes en ontstekingen of andere irritatie.

EXTRA TIP
Verzorg de huid met Multi Use Oil en Rose Water Skin Spray, zodat deze goed gehydrateerd blijft en blijf weg van synthetische producten!