25/06/2024

Multi Use Oil Roos review: een echte multi-tasker

Door Vivienne Westerhoud, www.fairgreengoods.nl

Misschien ken je de Multi Use Oil al? Ik ben al jaren fan van deze olie. Alle producten van Botanical Beauty, zoal de scrubs, oliën en crèmes – worden biologisch en vegan geproduceerd in Nederland. Met geuren als lavendel, roos en calendula – mandarijn. Zelf ben ik dol op de Multi Use Oil Roos. Een olie die snel in de huid trekt en een zachte verzorgde huid achterlaat.

Multi Use Oil – een echte multi-tasker
De naam ‘Multi Use Oil’ zegt al dat het een olie is, die je op meerdere manieren kan toepassen. Ik gebruik de olie zowel op mijn lichaam als mijn gezicht. Daarnaast is de olie heel geschikt om je huid mee te reinigen. Het is dus verzorgen en reinigen tegelijk! Ik geef graag wat voorbeelden van hoe ik de olie gebruik.

Dit ben ik, Vivienne zonder make-up. Ik ben 58 jaar en je ziet dat mijn huid wat ouder is. Maar je ziet ook dat mijn huid blij wordt van natuurlijke huidproducten. Ik kom hier net uit de zon, dus je ziet wat rood hier en daar en een heleboel sproeten.

Gezicht reinigen met Multi Use Oil Roos
In de ochtend en avond reinig ik mijn gezicht met Multi Use Oil Roos. Ik maak mijn gezicht nat met lauw warm water en breng twee pompjes van de olie aan. Ik was daarmee mijn gezicht. Extra goed rond de ogen, zodat ik de mascara ook goed verwijder. Je kan dat trouwens ook met een watje of pad doen. Ik maak mijn ogen soms ook schoon door wat olie op een wasbaar wattenschijfje te doen. Dat werkt heel goed.

Ik gebruik zelf verder geen make-up op mijn gezicht. Maar ook andere make-up op je gezicht haal je goed weg met deze olie. Je kan met alleen de olie schoonmaken, maar ook met lauw warm water naspoelen. Dan blijft er toch nog wel een lichte film olie achter, die je huid zacht maakt.

Daarna spray ik de Rose Water Skin Spray op mijn gezicht. Dat is heerlijk verfrissend. Vervolgens breng ik het Anti Aging Serum aan van Botanical Beauty. Daaroverheen gaat een crème naar keuze. Ik kies voor mijn oudere huid altijd de Ageless Protection Cream. Dat is Anti Aging Cream met UVA filter. Met dit ritueel is mijn gezicht de hele dag verzorgd, gevoed en fris.

Lichaam verzorgen kan ook met deze multi-tasker

De Multi Use Oil Roos en de andere geuren zijn ook ideaal om je lichaam mee te verzorgen. Ik smeer mijn hele lichaam ermee in na het douchen. Tip: doe dit op de natte huid, dan trekt de olie snel in en hoef je helemaal niet veel te gebruiken. Mijn huid is er dol op!

Olie als douchegel gebruiken
Mijn huid kan niet tegen zeep. Daarom gebruik al jaren zeepvrije douchegel tijdens het douchen. Op vakantie was ik een keer mijn zeepvrije wasgel vergeten. Heel vervelend natuurlijk. Maar mijn Muli Use Oil had ik wél bij me. Ik heb me toen de hele week gedoucht met deze olie. Dat was heerlijk! Het is ook echt zacht en fris voor de oksels. Sterker nog, het verwijdert geurtjes nog beter dan mijn wasgel. Snap je nu waarom het ‘Multi Use’ Oil heet? Het is gewoon een talentvolle multi-tasker!

Overstappen op natuurlijke gezichtsverzorging
Voordat ik overstapte op Botanical Beauty gebruikte ik andere, duurdere crèmes om mijn gezicht te verzorgen. Maar ik kreeg steeds vaker allergische reacties. Rode vlekken en uitslag. Ik wisselde een paar keer naar andere producten, maar niets leek te werken. Toen ik overstapte op de natuurlijke producten van Botanical Beauty was mijn huid gelijk rustiger! In het begin merkte ik wel dat mijn huid wat droger werd. Alsof het voeding miste. Dat hoor je wel vaker. Het komt omdat je huid zichzelf moet reguleren, zodra je er geen troep meer opsmeert. Om dat trekkende gevoel te voorkomen, smeerde ik een laagje Multi Use Oil over de dagcrème heen. Het hield mijn gezicht lekker soepel. Maar inmiddels doet de Ageless Protection Cream haar werk helemaal alleen.