07/04/2022

Microplastics in ons bloed. Hoeveel plastic krijg jij binnen?

Door Alexa Eijkman

Gelukkig komt het steeds vaker in het nieuws. Plasticvervuiling is niet alleen een klimaatprobleem. Zo is er uit onderzoek gebleken dat er microplastics zijn aangetroffen in menselijk bloed.

Piepkleine stukjes plastic

Wist je dat in bijna alle verzorgingsproducten zoals shampoo, tandpasta, cosmetica, zonnemelk- en dagcrèmes piepkleine stukjes plastic zitten? Deze stukjes plastic zijn bewust toegevoegd omdat het goedkoop is en de producten beter smeerbaar te maken. Non-profit-organisatie Plastic Soup Foundation heeft dit onderzocht.

Smeer net zo gezond als je eet

Zestig procent van wat je smeert op je gezicht en lichaam komt in je bloedbaan terecht. Bij Botanical Beauty zeggen we altijd: smeer net zo gezond als je eet. De producten van Botanical Beauty zijn 100% natuurzuiver, biologisch, dierproefvrij en zonder microplastics.

Bewustzijn creëren

Heel veel mensen zijn zich niet bewust van wat ze op hun huid aanbrengen. Ze hebben geen idee. Het is zo belangrijk om bewustzijn te creëren en te vertellen over de gevaren van het plasticprobleem voor de aarde, maar ook voor het lichaam.

Wat jij kan doen

Hoe meer je weet, hoe bewuster je kan kiezen. Jij kan het verschil maken. Wat je precies kan doen, lees je op de site van de Plastic Soup Foundation.