16/01/2024

Mannen en Botanical Beauty: musthave producten

Door Alexa Eijkman

Onze oud-collega en schoonheidspecialist Ralph legt uit.

Skincare routine voor mannen: ochtend en avond zonder scheren

1) Start met een reiniging: Multi Use Oil Calendula-Rijstkiem. Dan breng je Multi Repair Crème (+30) of Anti-Rimpel Crème (+40 jaar) aan voor voeding en bescherming.

2) Wil je een stap verder, gebruik Antioxidanten Serum voor extra hydratatie (bij roodheid, pigmentvlekjes, vochtarme huid) onder de Multi Repair –of Anti-Rimpel Crème (+UVA).

Skincare routine voor mannen: ochtend en avond met scheren

1) Start met een reiniging: Multi Use Oil Calendula-Rijstkiem.

2) Scheren met eventueel extra Multi Use Oil, eventueel extra olie om de huid glad te maken. Afspoelen met koud water (sluit de poriën).

3) Nu ga je een diepe reiniging doen en breng je Dode Zee Water Puur aan (kan tintelen op de huid, maar even doorzetten). In dit product zitten meer dan 40 mineralen en het verwijdert dode huidcellen.

4) Dan gebruik je Antioxidanten Serum voor extra hydratatie (bij roodheid, pigmentvlekjes). Je laat het intrekken.

5) Anti-Rimpel Crème (+UVA) voor voeding en bescherming breng je als laatste stap op je huid.

De opperhuid van mannen is ruwer, dikker en vetter en kan daardoor gemakkelijk verontreinigingen vasthouden. Hiervoor is een regelmatige diepe reiniging met Dode Zee Water heilzaam.

Elke week kan je ook een Facelifting Masker aanbrengen of een Face Scrub/Peeling zoals het zachte Scrub- en Kleimasker.

En één keer in de maand ’s avonds het Modder Masker inzetten in combinatie met Rose Water Skin Spray. Misschien is dit wat te veel voor mannen, aldus, Ralph. 😉