18/04/2023

Kies de geurbeleving die bij je past

Door Alexa Eijkman

De producten van Botanical Beauty zijn geïnspireerd op de toepassing van kruiden en bloemen die hun heilzame werking door de eeuwen heen bewezen hebben. De planten, kruiden en bloemen die wij gebruiken voor onze producten zitten boordevol met actieve werkstoffen waaronder antioxidanten. Botanical Beauty heeft verschillende geurlijnen. De producten uit deze lijnen kunnen uiteraard met elkaar gecombineerd worden.

Alle lijnen op een rijtje

Onze Organic Argania Face Care producten bieden een volwaardige, intensieve dagelijkse gelaatsverzorging. De werkzame stoffen van de producten uit deze Argania lijn, zoals Q10, natuurlijke UVA filters, liposomen en krachtige etherische oliën ondersteunen als geen ander de huidverbetering. De Argan-producten hebben een zachte en kalme geur.

De verrukkelijke Lavendel lijn werkt ontspannend en antiseptisch. Maar helpt ook het bij het verlichten van spierpijn, het voorkomen van slapeloosheid en het versterken van het immuunsysteem. En is heilzaam bij eczeem, acné en comedonen.

Roos heeft een gunstige invloed op de vrouwelijke organen, reguleert de hormoonhuishouding en kan heilzaam werken bij de behandeling van vroegtijdige huidveroudering en bij een sterke doorbloeding van de huid. Laat je betoveren door de (h)eerlijke zoete geur van onze rozenproducten.

Eucalyptus-Mint-Rozemarijn werkt verfrissend, verkoelend en schimmelwerend. Het kan bijdragen aan het verbeteren van de doorbloeding van de huid. Ook kan eucalyptus-mint-rozemarijn, door de schimmelwerende werking helpen bij de behandeling van mycose nagels. Eucalyptus-Mint is de verfrisser onder onze geurlijnen.

Calendula-Mandarijn werkt kalmerend, verzachtend en ontspannend voor de huid en is lymfe stimulerend. Het is heilzaam bij psoriasis, littekens en kneuzingen. Ook is het uitermate geschikt bij de verzorging van huidproblemen als abcessen en wratten. Antibacterieel en ontstekingsremmend. De geur is een heerlijke blend van zoete amandel, rode mandarijn, druivenpit en avocado.

Calendula-Rijstkiem is zeer huidvriendelijk, verzachtend en ontspannend en is zodoende uitermate geschikt voor toepassing op de overgevoelige huid, de door problemen aangedane huid, de bestraalde huid en de baby- en kinderhuid. Multi Use Oil Calendula-Rijstkiem is geschikt voor mensen met een notenallergie en helpt het bij de vermindering van abcessen en wratten. Onze Calendula-Rijstkiem producten zijn geurloos en heilzaam voor een (extreem) gevoelige huid.