25/09/2023

Herstel je huid na zomer met drie weken face scrubben

Door Alexa Eijkman

Extra droog, schraal en ruw is je huid na de zomer en de winter. Dit komt doordat de celdeling van de huid flink is afgenomen. Je huid is toe aan extra verzorging en heeft een flinke boost nodig om wakker geschud te worden.

Na de zomer (in oktober) en de winter (in maart) ga je gedurende een periode van drie weken ’s avonds je gezicht scrubben met Face Scrub en warm water. Het reinigt de huid doordat het alle dode huidcellen verwijdert, waardoor je huid vernieuwd wordt en de celdeling dus sneller verloopt.

Drie weken scrubben

Week 1: om de avond scrubben
Week 2: elke avond scrubben
Week 3: weer om de avond scrubben

Hoe scrub je het best?

Roer de scrub voor je het op een vochtig gezicht aanbrengt goed. Je hoeft maar een klein beetje te gebruiken. Nu ga je kleine, draaiende bewegingen maken tot de meeste zoutkorreltjes gesmolten zijn. Begin bij de neusvleugels, dan door naar de neus, voorhoofd, de huid bij je mond en je wangen. Als laatste doe je de huid rondom je ogen. Niet de oogleden. Als je klaar bent met scrubben dep je de huid schoon met een vochtig doekje of je spoelt je gezicht af met water. Dep de huid droog. Smeer dan een voedende Multi Use Butter of een Argan crème op je net schoongescrubte gezicht.

Omdat de huid goed doorbloed raakt, zou het kunnen gaan tintelen en knalrood kunnen worden. Dat is een heel goed teken. Je huid kan namelijk op deze manier makkelijk mineralentekorten aanvullen en afvalstoffen afvoeren.

Voor de zeer gevoelige huid zijn Face Scrub Calendula-Mandarijn of Rijstkiem aan te raden. Als je last hebt van acné of eczeem, kun je het ook zeker doen. Je scrubt dan om eventuele ontstekingen heen en gebruikt dan het liefst de meest neutrale Face Scrub: Calendula-Rijstkiem.

Deze kuur is ook goed te gebruiken voor de wat oudere huid omdat het verouderingsproces wordt vertraagd.

* credits voor Botanical Beauty-professional Yolande van Salon Cézanne die deze kuur heeft bedacht. Yolande:”Ik doe het zelf ook. Het is een fantastische boost voor je huid. Ga ’t maar ervaren.