09/12/2021

Een ontmoeting met een inspirerende Botanical Beauty-professional

Door Alexa Eijkman

Hélène (52) van Het Pedicurehuys in Galder, vlakbij de Belgische grens, is pas een jaar pedicure. Haar verhaal is inspirerend. Een jaar geleden is ze begonnen met de pedicure-opleiding met als specialisatie oncologische voetzorg. “We konden toch niet meer doen tijdens corona, dus ben ik gaan leren”, aldus Hélène.

Haar passie ligt in de zorg

Tot 2018 heeft Hélène met man en drie kinderen veertien jaar gewoond in Albanië. Daar heeft ze medische ontwikkelingsprojecten opgezet, met name voor ouderen. Ook schreef ze een aangrijpend boek, over overleven in Albanië. En na een watersnoodramp in Albanië maakte ze met Jan Slagter van Stichting Max maakt Mogelijk een aantal tv-programma’s. Voor ze naar Albanië vertrok met man en kinderen werd ze ernstig ziek. Toen is Hélène gaan beseffen hoe belangrijk gezondheid is.

“De huidjes van de oude nonnen zijn prachtig..”

Haar interesse ligt voornamelijk bij probleem-voeten. “Je kunt goed aan de conditie van voeten en nagels zien hoe het met de gezondheid is gesteld”, aldus Hélène. Ze vertelde dat ze ook de voeten verzorgt van een groep oude nonnen uit een klooster in Oosterhout. “Hun voeten zijn niet zo goed in conditie, omdat ze op versleten schoenen lopen. Maar hun huidjes zijn prachtig. Ze hebben hun hele leven nauwelijks in de zon gezeten.”

Haar favoriete producten van Botanical Beauty

Hélène: “Alles!” Maar specifiek voor de voetverzorging vindt ze de combinatie tussen een Dode Zee Badzout-voetenbadje en etherische olie zo fijn. Hierna de voeten scrubben met een Body-Hands- Feet Scrub. Dan een voetmasker van Witte Leem. En als afsluiter een voetmassage met een Multi Use Oil of Organic Minerals Voetenbalsem. Hmmm…

Tip bij uitgedroogde handen

Iedere keer na het handen wassen, wast ze nog een keer extra na met de rozenolie. “Dit helpt perfect tegen de uitgedroogde handen waar je als pedicure tegenaan loopt”, vertelt Hélène.

Gun jij jouw huid het beste van het beste? Maak dan een afspraak voor een behandeling bij een BB-professional bij jou in de buurt. Een cadeau aan jezelf.