11/04/2020

Droge handen?

Smeren, smeren, smeren met Multi Use Butter en Aloë Vera Gel

Door: Alexa Eijkman

De oplossing voor een droge huid: Multi Use Butter. Dit wonderpotje maakt de huid zacht en soepel. Omdat we in deze tijd extra vaak onze handen wassen, is het natuurlijk heel belangrijk je handen goed te verzorgen.

Gouden tip! Zet een Multi Use Butter standaard naast je kraan. Elke keer na het wassen, je handen insmeren. Het maakt de droge huid zacht en soepel. Met de Aloë Vera Gel (voor extra hydratatie) eronder trekt het nog mooier in. Schep een klein beetje butter uit het potje met het lepeltje dat je erbij krijgt. Dan kunnen er geen bacteriën in de pot komen.

Zijn je handen echt heel erg droog, dan kun je ze voor je gaat slapen eerst even scrubben. Zo gaat het insmeren met Aloë Vera Gel en Multi Use Butter makkelijker. De butter wrijf je trouwens eerst in je handen warm. Zo kun je het nog beter aanbrengen. Neem goed je nagelriemen mee. Het liefst met katoenen handschoenen gaan slapen. De volgende morgen voelen je handen een stuk zachter aan.

Mariette: “Wat fijn. Ik merk echt dat mijn handen veel droger zijn door al dat handen wassen…..zijn ze niet gewend. Ik smeer de Multi Use Butter meerdere keren per dag op mijn lippen (heel fijn) maar zoals de naam al zegt: het is ‘multi use’, dus ik smeer het ook op een droog plekje boven mijn oog en op mijn handen. Vooral ook mijn nagelriemen worden daar blij van. Heerlijk spul, zit standaard in mijn tas en heeft een vaste plek op mijn nachtkastje(s).

De butter is niet alleen voor een droge huid een perfecte verzorging. Je kan het ook gebruiken voor lippenbalsem, bodylotion, als hand-, voet- en nagelriemcrème of dag- en nachtcrème. Het is ook geschikt om littekens te verzorgen en een goede verzorging voor na het scheren. Het heet niet voor niets ‘multi use’.

Sommige butters kunnen een beetje korrelig zijn. Dat is afhankelijk van de productie. Wat je kan doen is de butter op de verwarming zetten of in de zon. Zo smelt de butter. Daarna weer laten stollen. Eventueel in de ijskast doen om het te versnellen.

Te krijgen in de geuren lavendel, roos, eucalyptus-mint-rozemarijn, calendula-mandarijn en voor de extra gevoelige huid de geurloze variant calendula-rijstkiem. Met 90% sheabutter, 4 x koudgeperste oliënmix en etherische olie van Botanical Beauty.