07/12/2023

Droge handen?

Smeren, smeren, smeren met Aloë Vera Gel, Organic Minerals Handcrème en Multi Use Butter

Door Alexa Eijkman

In deze tijd wassen we extra vaak onze handen. Het is natuurlijk heel belangrijk je handen goed te verzorgen. Voor droge handen is het nieuwste product van Botanical Beauty Organic Minerals Handcrème op basis van calendula-extract ideaal voor dagelijks gebruik.

Marianne over de Organic Minerals Handcrème: “Als monster bij mijn bestelling gekregen. Ik heb al heel wat merken crème versleten, maar die van Botanical Beauty is SUPER!!!”

Extreem droge handen: mix & match

Heb je nou last van extreem droge handen? Gebruik dan laagjes! Ieder laagje heeft z’n eigen functie.
Stap 1: Rose Water Skin Spray en/of Aloë Vera Gel
Stap 2: Organic Minerals Handcrème
Stap 3: en/of Multi Use Butter
Maak je eigen mix & match en speel met de producten. De Multi Use Butter kan je sowieso inzetten voor alle droge plekken van je huid. Erg handig!

Gouden tip!

Zet een Organic Minerals Handcrème of een Multi Use Butter (roos,calendula-mandarijn en calendula-rijstkiem) standaard naast je kraan. Elke keer na het wassen, smeer je je handen in. Het maakt de droge huid zacht en soepel. Schep een klein beetje butter uit het potje van de Multi Use Butter met het lepeltje dat je erbij krijgt. Dan kunnen er geen bacteriën in de pot komen. Met de Aloë Vera Gel (voor extra hydratatie) en/of Rose Water Skin Spray (celvernieuwend) eronder trekt het dus nog mooier in.

De butter wrijf je trouwens eerst in je handen warm. Zo kun je het nog beter aanbrengen. Neem goed je nagelriemen mee. Het liefst ook met katoenen handschoenen gaan slapen. De volgende morgen voelen je handen een stuk zachter aan. Sommige Multi Use Butters kunnen een beetje korrelig zijn. Dat is afhankelijk van de productie. Wat je kan doen is de butter laten smelten door op de verwarming te zetten of in de zon. Daarna weer laten stollen. Eventueel in de ijskast doen om het te versnellen.

Mariette: “Wat fijn. Ik merk echt dat mijn handen veel droger zijn door al dat handen wassen…..zijn ze niet gewend. Ik smeer de Multi Use Butter meerdere keren per dag op mijn lippen (heel fijn) maar zoals de naam al zegt: het is ‘multi use’, dus ik smeer het ook op een droog plekje boven mijn oog en op mijn handen. Vooral ook mijn nagelriemen worden daar blij van. Heerlijk spul, zit standaard in mijn tas en heeft een vaste plek op mijn nachtkastje(s).

Scrubben is super heilzaam

Scrub regelmatig je handen. Eén of meerdere keren per week met dode zee zout-scrub zodat de velletjes en dode huidcellen verwijderd worden. Het insmeren met Aloë Vera Gel en Multi Use Butter of Organic Minerals Handcrème gaat dan een stuk makkelijker.