03/01/2023

De basis van de huidverbeterende producten van Botanical BeautyDoor Alexa Eijkman

De basis van de biologische en 100% natuurzuivere, huidverbeterende producten van Botanical Beauty wordt gevormd door Dode Zee-mineralen en koudgeperste oliën. De planten, kruiden en bloemen die wij gebruiken voor onze producten zitten boordevol met actieve werkstoffen waaronder antioxidanten. Botanical Beauty werkt alleen met ingrediënten die je ook kunt eten.

Dode Zee-mineralen
Dode Zee Badzout van Botanical Beauty heeft wel veertig heilzame mineralen zoals magnesium, kalium en natrium. Dode Zee-mineralen stimuleren de bloedcirculatie en de huidstofwisseling. Ze staan bekend om de heilzame werking bij huidklachten. De concentratie van dit zout is zeven keer krachtiger dan van andere zeeën.

Koudgeperste oliën
De meeste huidverbeterende producten bestaan uit verschillende soorten koudgeperste oliën zoals koudgeperste druivenpitolie, avocado-olie, rijstkiem-olie en jojoba-olie verkregen uit de eerste persing. Deze oliën zijn van nature rijk aan gezonde vetzuren en vitaminen.

Antioxidanten
Antioxidanten heb je nodig om veroudering van de huid tegen te gaan door externe factoren zoals zonlicht, stress, slechte voeding, vervuilde lucht etc. Hierdoor ontstaan rimpels, verlies van elasticiteit en pigmentvlekken. Je kunt antioxidanten (vitamine C, vitamine E, magnesium etc) tot je nemen via voeding (pure chocola frambozen, wilde bessen, rozijnen, knoflook, rauwe spinazie etc) of via de huid. Ze zitten in bijna alle smeerbare, huidverbeterende producten van Botanical Beauty. Zoals in de koudgeperste oliën en bij uitstek in het serum. Daarin zitten ook liposomen (dragers van prachtige werkstoffen) uit edelweiss-extract. Deze omvatten als een oesterschelpje de antioxidanten uit het edelweissextract en laten de antioxidanten in de diepere huidlaag los. Die gaan dan als een soort pacmannetjes de slechte stoffen (vrije radicalen) ‘opeten’ en afvoeren. Een stralende en gezonde huid is het resultaat.