11/01/2024

Hoe verzorg je je huid in de winter?

Zo doe je dat:


Door Alexa Eijkman

Het is nu extra belangrijk om de huid goed te hydrateren en te beschermen tegen kou en andere invloeden van buitenaf met de huidverbeterende producten van Botanical Beauty. De kou, de warmte van een verwarming en te lang warm douchen drogen je huid uit. Je (schrale, droge) huid verdient in de winter dus wel extra voedende verzorging.

Tip voor je gezicht: breng laagjes aan. Iedere laag heeft zijn eigen functie. Zo is Rose Water Skin Spray bijvoorbeeld celvernieuwend.

Gezicht
1. Na een zachte reiniging ’s ochtends en ’s avonds met Multi Use Oil (lavendel, roos, calendula-mandarijn of calendula-rijstkiem) of Melk en Lotion, spray je je gezicht in met een hydrolaat: Lavendel Skin Spray of Rose Water Skin Spray.

2. Dan breng je voorafgaand aan een Argan crème (welke is afhankelijk van je leeftijd*) of Multi Use Oil het Antioxidanten Serum aan. Dit (h)eerlijke antioxidantenbommetje trekt zeer snel in en de huid neemt de verzorgende crème of olie, door de werking van het serum, veel beter op. Je zult direct merken dat je er een stuk frisser uitziet.

Is het rond het vriespunt en ga je naar buiten, gebruik dan geen Antioxidanten Serum en Argan Crème. In deze producten zit water en het kan op je huid bevriezen. Tip: gebruik alleen een Multi Use Butter of Multi Use Oil. ’s Avonds kan je wel weer Serum en Crème gebruiken.

Extra:

3. Voor de nacht kan je één keer in de week als ‘leave-on’ masker Multi Use Butter of het Argan Facelifting Masker gebruiken. Het masker geeft je huid een boost. De Butter geeft een fluweelzacht resultaat en het Facelifting Masker een strak en rijk resultaat.

4. Gebruik één à twee keer per week Face Scrub. Als je geregeld dode huidcellen verwijdert, zet je de huid aan tot werken. En trekt het serum en de Argan crème of Multi Use Oil zo veel mooier de huid in.

Lichaam
1. Net zoals bij het gelaat, heeft ook het lichaam behoefte aan een hydraterend serum onder de dagelijkse verzorging. Gebruik hiervoor Aloë Vera Gel.

2. Scrub regelmatig om de (witte) laag dode huidcellen weg te nemen! Deze laag zorgt ervoor dat alles wat je op je huid aanbrengt, niet goed in de huid kan doordringen. Na gebruik van een Body Scrub is een crème of lotion niet nodig.

Armen en benen
Gebruik tijdens deze periode Aloë Vera Gel voordat je Multi Use Oil aanbrengt. Zo voelen je armen en benen superzacht aan.

Handen en voeten
Voor je handen is Multi Use Butter een uitkomst! Gebruik de Butter zo vaak als nodig is en altijd in combinatie met Rose Water Skin Spray of Aloë Vera Gel. Zo trekt de Butter beter en sneller in.

* Balancing Dag-en nacht crème in 1 tot ongeveer 30 jaar. Voor een oudere huid vanaf +/- 30 jaar raden we de Repair Crème (+UVA) aan. En vanaf 40 jaar is de Anti-Rimpel Crème (+UVA) ideaal. Deze (h)eerlijk voedende crèmes zijn geschikt voor dag- en nachtverzorging.