Advies onzuivere huid

Een onzuivere huid komt veel voor tijdens de pubertijd, maar ook bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap. Dit komt omdat de onzuivere huid, aangedaan door puistjes en verstopte poriën, vaak hormonaal gerelateerd is. Kies voor de verzorging van de onzuivere huid voor Lavendel of Calendula Rijstkiem producten.

Kenmerken onzuivere huid

  • puistjes
  • comedonen (verstopte poriën)
  • glimmende en vette huid
  • verhoogde talgproductie
  • veel onregelmatigheden
Kenmerken onzuivere huid

Een gezonde huid in 3 stappen

1
Reinigen
2
Verzorgen
3
Verbeteren

Kies je productlijn:

Minerals face
Minerals body
1. Reinigen

Een goede reiniging van de onzuivere huid is van groot belang. Veel puistjes ontstaan namelijk doordat bacteriën in de verstopte poriën kleine ontstekingen veroorzaken. Breng Multi Use Oil Lavendel aan op de huid en emulgeer daarna met vochtige handen. Kies voor Multi Use Oil Calendula Rijstkiem bij open acné. Dep de huid droog. Breng vervolgens Dode Zee water aan op een wattenschijfje en dep daarmee tweemaal daags de aangedane plekken. Laat vervolgens minstens 10 minuten intrekken.

Bekijk alle reinigingsproducten in de shop
2. Verzorgen

Een goede verzorging is intensief en draagt bij aan het kalmeren van de huid en aan het in balans brengen van de talgproductie. Spray ter verzachting van de huid Rose Water Skin Spray direct op de huid, of breng het aan op een wattenschijfje waarmee je de huid dept. Breng tweemaal daags Multi Use Oil Lavendel of, bij open acné, Multi Use Oil Calendula Rijstkiem ‘stempelend’ aan op de huid.

Bekijk alle verzorgingsproducten in de shop
3. Verbeteren

Scrub het gelaat één tot driemaal per week met Organic Minerals Face Scrub. Scrub niet bij open acné. Breng eenmaal per week Dode Zee Modder als masker aan. Laat de eerste keer één minuut intrekken. Gaat dat goed? Laat dan de volgende keer het masker langer, maar maximaal 10 minuten, intrekken.

Bekijk alle huidverbeteringsproducten in de shop
1. Reinigen

Dode Zee Zout heeft een gunstige invloed op de conditie van de onzuivere huid omdat het alle noodzakelijke mineralen bevat die nodig zijn voor een gezond lichaam. Zo stimuleert het bijvoorbeeld de bloedcirculatie en de huidstofwisseling. Dode Zee Zout bevat meer dan 40 verschillende mineralen die elk een specifieke werking hebben. Het gebruik van Dode Zee Zout in een (hand- of voet-) bad zorgt ervoor dat de de verstoorde balans van de onzuivere huid kan herstellen.

Bekijk alle reinigingsproducten in de shop
2. Verzorgen

Een goede verzorging is intensief en draagt bij aan het kalmeren van de huid en aan het in balans brengen van de talgproductie. Spray ter verzachting van de huid Rose Water Skin Spray direct op de huid, of breng het aan op een wattenschijfje waarmee je de huid dept. Breng tweemaal daags Multi Use Oil Lavendel of bij open acné Multi Use Oil Calendula Rijstkiem ‘stempelend’ aan op de huid.

Bekijk alle verzorgingsproducten in de shop
3. Verbeteren

Scrub het de huid één tot driemaal per week met Organic Minerals Body Scrub. Scrub niet bij open acné. Breng eenmaal per week Dode Zee Modder als pakking aan. Laat de eerste keer één minuut intrekken. Gaat dat goed? Laat dan de volgende keer de pakking langer, maar maximaal 10 minuten, intrekken.

Bekijk alle huidverbeteringsproducten in de shop