Natuurlijke babyverzorging

Natuurlijke babyverzorging

Bescherm de babyhuid met de kracht van de natuur


Lieve mama (to be),

Jouw baby is een wonder. Een kwetsbaar wonder, die jij wilt beschermen. Koste wat het kost. Daarom zorg jij voor gezonde voeding, de beste babyspullen en een veilige omgeving.

Maar denk je ook aan de huid van je kindje? 60% van wat je op de huid smeert, komt namelijk in de bloedbaan terecht. Een babyhuid is ook nog eens heel gevoelig. Voor eczeem, allergieën en uitslag bijvoorbeeld.

Geen chemische en synthetische stoffen gebruiken dus. De babyverzorging van Botanical Beauty is 100% natuurlijk, biologisch en parfumvrij. Ze zijn zelfs eetbaar. Perfect voor jouw kleine wonder!

Enne…. Vergeet je niet om ook goed voor jezelf te zorgen?

Ontdek het tijdens de Green Beauty Workshop
Gratis samples
Gratis samples

Gratis samples

Vraag nu een gratis samplepakketje aan en ontdek de heilzame werking van de producten van Botanical Beauty
Vraag nu aan

Onze natuurlijke, biologische babyverzorging

Nieuwsgierig naar onze producten? Bekijk onze natuurlijke babyverzorging voor:


Natuurlijk hebben we ook geweldige natuurzuivere producten voor iedere zwangere of net bevallen mama. Jij kunt nu ook wel wat extra’s gebruiken!

Babyverzorging zonder parfum

In onze babyverzorgingslijn zit geen parfum. We hebben zelfs geen etherische olie toegevoegd voor een lekkere geur. Waarom niet? Omdat de babyhuid heel kwetsbaar is. Etherische olie kan in sommige gevallen eczeem of uitslag veroorzaken. Dat risico nemen we natuurlijk niet! Onze babyproducten zijn dus geurloos, zodat ze de huid van je kind écht goed beschermen. Bovendien ruikt er toch niks lekkerder, dan de pure geur van je baby zelf?

In bad met Dode Zee Zout

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar Dode Zee Zout is perfect voor de tere babyhuid. Parfumvrij, geurloos en zonder toevoegingen. Dode Zee Zout bevat maar liefst 40 verschillende mineralen en is super gezond. Het heeft ook nog een helende werking. Bijvoorbeeld bij eczeem en waterwratjes. Nog mooier? Dode Zee Zout heeft dezelfde PH-waarde als jouw vruchtwater. In bad gaan voelde nog nooit zo veilig en vertrouwd!

Na het bad: Multi Use Oil Calendula-Rijstkiem als natuurlijke babyolie

Deze natuurlijke babyolie is zeer huidvriendelijk. Heel geschikt voor de gevoelige babyhuid dus. Smeer het nog vochtige lichaam van je baby na het badje in. De olie trekt snel in en laat geen vettig laagje achter. De huid van je baby wordt er juist zijdezacht en soepel van. Houdt je baby wel van een massage? Dan kun je deze olie daar heel goed voor gebruiken!

Uiteraard is onze babyolie parfumvrij. Om uitslag, allergie en eczeem te voorkomen, bevat onze Multi Use Oil Calendula-Rijstkiem ook geen etherische olie. De olie is dus geurloos. Onze natuurlijke babyolie bestaat uit koudgeperste druivenpitolie, avocado-olie, rijstkiemolie en jojobaolie verkregen uit de eerste persing. Ook is er biologische calendula toegevoegd.

Natuurlijke verzorging voor jou

Ben je zwanger of net mama geworden? Dan kan jouw lichaam wel wat extra verzorging gebruiken. Het fijne is: je hoeft hiervoor niets extra’s te kopen. De verzorgingsproducten die we adviseren voor je baby, zijn namelijk ook perfect voor jou. Niet voor niets noemen we onze olie en butter ‘Multi Use’. Ben je zwanger of net bevallen? Gebruik dan de Multi Use Oil Calendula-Rijstkiem voor de verzorging van je zwangere buik of voor het herstellen van striae en littekens na je bevalling.

Geef je borstvoeding? Multi Use Butter Calendula-Rijstkiem werkt heel heilzaam bij tepelkloven. Daarnaast kun je de Multi Use Oil gebruiken voor het verzorgen van je borsten. Groot voordeel van onze huidverzorging? Het is 100% natuurlijk, biologisch en zelfs eetbaar. Je baby heeft dus nergens last van!

Overigens kun je onze Multi Use Oil ook gebruiken als:

 • Gezichtsreiniger: waterproof make-up en vuil lossen op in de olie;
 • Dag- en nachtverzorging: maak je gezicht voor gebruik licht vochtig;
 • Body-, scheer- en massageolie;
 • Haarolie.

Veelgestelde vragen

Natuurlijke babyverzorging


Waarom kiezen voor natuurlijke babyverzorging?

De drogisterij staat vol met bekende babymerken. Lekker geurend, volop schuimend en prachtig verpakt. Maar heb je de ingrediëntenlijst weleens bekeken? Vaak ellenlang en vol onverklaarbare termen. Dus wat smeer je nu eigenlijk?

In veel verzorgingsproducten voor baby’s zitten chemische en synthetische stoffen, waaronder ook parfum. Wat is het probleem daarvan? Deze stoffen tasten de natuurlijke beschermlaag van de huid aan. Deze laag is bij baby’s nog niet eens goed ontwikkeld. Hierdoor wordt de huid droger én nog kwetsbaarder. Zeker voor uitslag en eczeem.

Natuurlijke babyverzorging beschermt de huid juist en zorgt dat deze gezond en in balans blijft. Het kan bepaalde vormen van eczeem en uitslag voorkomen of genezen. Laat de natuur zijn werk maar doen.

Wat is de beste natuurlijke babyverzorging voor mijn kind?

Wij geloven dat jouw baby genoeg heeft aan 3 verzorgingsproducten. Deze zijn allemaal natuurzuiver, biologisch en parfumvrij. Welke dat zijn?

 • Dode Zee Zout voor in bad
 • Multi Use Oil Calendula-Rijstkiem als verzorging na het bad
 • Multi Use Butter Calendula-Rijstkiem bij droge plekjes, (luier)uitslag en eczeem

 • Shampoo voor een baby is niet nodig. Zeker zolang hij of zij bijna geen haar heeft. Het hoofdje afspoelen met lauw water is voldoende. Is je baby gezegend met een volle haarbos of is het haar snel gegroeid? Dan kun je de haartjes wassen met een piepklein beetje Multi Use Oil. Voor een heerlijke natuurlijke rozengeur spray je het haar na afloop licht in met Rose Water Skin Spray.

  Hoe gebruik je Dode Zee Zout in een babybad?

  Voeg 3 schepjes zout aan het warme water toe en laat je baby heerlijk ontspannen.

  Hoe gebruik je Multi Use Oil Calendula-Rijstkiem na het bad?

  Breng deze biologische babyolie ruim aan op de vochtige huid van jouw baby. Masseer dit vervolgens zachtjes in. Dat vind je baby heerlijk! Haal het eventuele teveel aan olie voorzichtig weg met een hydrofiele luierdoek.

  Vind je het niet prettig om jouw baby nat uit bad te halen en gelijk in te smeren? Droog je kindje dan eerst af en gebruik onze Rose Water Skin Spray om de huid licht vochtig te maken. Zo trekt de Multi Use Oil beter in.

  Hoe gebruik je Multi Use Butter Calendula-Rijstkiem?

  Is de babyhuid aangedaan door (luier)uitslag of eczeem? Breng dan meerdere keren per dag een geringe hoeveelheid van deze butter aan op de aangedane plek. Voor een nog beter resultaat gebruik je iedere ochtend en avond Multi Use Oil Calendula-Rijstkiem op de huid.

  Wat kan ik doen tegen eczeem bij mijn baby?

  Heeft je baby jeukende rode of donkere plekken op de huid? Met schilfers, bultjes, kloofjes en/of korstjes? Dan is de kans groot dat je kind eczeem heeft. Bij baby’s ontstaat eczeem vaak:

  • In het gezicht;
  • Op het hoofd;
  • Op de ellebogen en knieën;
  • Op het bovenlichaam.

  Eczeem kan verschillende oorzaken hebben, maar vaak is het erfelijk belast. Je kind kan daarbij ook allergisch zijn voor bepaalde stoffen. Eczeem is overigens niet besmettelijk. Een huid met eczeem droogt sneller uit, dan een ‘gewone’ huid. Hierdoor kan je kind een (zeer) droge huid hebben. Het is daarom extra belangrijk om de huid te voeden en vet te houden.

  Hoe? Door natuurlijke, biologische verzorgingsproducten te gebruiken. Zonder parfum en andere chemische stoffen. Waarom? Chemische en synthetische stoffen beschermen de huid niet, maar tasten ze aan. Zeker bij een gevoelige eczeemhuid.

  Natuurzuivere ingrediënten als calendula en dode zee zout verzorgen en herstellen de huid. Dankzij de helende werking van deze natuurlijke stoffen, wordt de huid rustig en in balans gebracht. Wij adviseren voor baby’s met eczeem:

  • Dode Zee Zout voor in bad
  • Multi Use Oil Calendula-Rijstkiem iedere ochtend en avond als verzorging
  • Multi Use Butter Calendula-Rijstkiem voor vet houden en herstellen van eczeemplekken