De geurbeleving die bij jou past

De producten van Botanical Beauty vinden hun oorsprong in de kruidentuin van Landgoed Noordenhoek en zijn geïnspireerd op de toepassing van allerlei kruiden en bloemen die hun heilzame werking door de eeuwen heen al ruimschoots bewezen hebben. Roos, Lavendel, Calendula en Eucalyptus zijn het meest krachtig en daarom spelen zij in onze producten een prachtige hoofdrol.
Roos
Lavendel
Calendula-mandarijn
Calendula-rijstkiem
Eucalyptus-mint
Organic argania
Roos

Roos

Verzachtend
Laat je betoveren door de zoete geur van de Roos. De roos wordt gezien als vrouwelijk en dat is niet zo vreemd wanneer je weet welke eigenschappen aan Roos worden toegeschreven. Zo heeft Roos bijvoorbeeld een gunstige invloed op de vrouwelijke organen en draagt het bij aan de regulering van de hormoonhuishouding. Daarnaast kan Roos heilzaam werken bij de behandeling van vroegtijdige huidveroudering en bij bijvoorbeeld couperose doordat het een te sterke doorbloeding vermindert. Gebruik de producten uit de Rozen-lijn bij een rijpere huid, of wanneer je je expliciet voelt aangetrokken door de zoete tonen van deze geur.
Lavendel

Lavendel

Ontspannend
Wanneer je de producten uit onze Lavendel geurlijn gebruikt, word je als vanzelf meegetrokken naar prachtige lavendel velden die eindeloos geuren in de warme zomerzon. Maar naast de kenmerkende, aangename geur wordt er aan lavendel ook een aantal andere eigenschappen toegeschreven. Zo zou het ontspannend en antiseptisch werken. Maar Lavendel helpt ook bij het verlichten van spierpijn, het voorkomen van slapeloosheid en het versterken van het immuunsysteem. Daarnaast kan het heilzaam werken bij eczeem, acné en comedonen en, door de antiseptische werking, ook bij mycose nagels.
Calendula-mandarijn

Calendula Rode Mandarijn

Heilzaam
Geen bloem zo heilzaam als de Goudsbloem ofwel de Calendula Officinalis. De toepassingen lijken eindeloos. Calendula- Mandarijn werkt kalmerend, verzachtend en ontspannend voor de huid. Daarnaast is het lymfe stimulerend en vocht inbrengend. Calendula-Mandarijn verzorgt de droge en beschadigde huid en werkt heilzaam bij psoriasis, striae, littekens en kneuzingen. Calendula-Mandarijn helpt bij de vermindering van abcessen, acné en wratten. Daarnaast werkt het antibacterieel, ontstekingsremmend en is het heilzaam bij jeuk veroorzaakt door insectenbeten.
Calendula-rijstkiem

Calendula Rijstkiem

Hydraterend
De producten uit de Calendula-Rijstkiem lijn zijn zeer huidvriendelijk, verzachtend en ontspannend en zijn daarom bij uitstek geschikt voor toepassing op de overgevoelige huid, de door problemen aangedane huid, de bestraalde huid en de baby- en kinderhuid. Daarnaast is Calendula-Rijstkiem geschikt voor mensen met een notenallergie en helpt het bij de vermindering van abcessen, acné en wratten. Calendula Rijstkiem werkt antibacterieel, ontstekingsremmend en is het heilzaam bij jeuk veroorzaakt door insectenbeten. Daarnaast stimuleert het de lymfe en verzorgt het de droge en door striae, littekens of kneuzingen beschadigde huid. De Rijstkiemolie die gebruikt wordt in de prodcuten uit deze lijn helpt bij de vermindering van rimpels en schilfertjes en heeft een positieve invloed op de natuurlijke vochtbalans van de huid.
Eucalyptus-mint

Eucalyptus Mint

Verfrissend
Eucalyptus Mint is de verfrisser onder onze geurlijnen. Het werkt verkoelend, schimmelwerend, heeft een positieve uitwerking op de luchtwegen en helpt bij het afvoeren van slijm. Eucalyptus Mint is heilzaam bij gordelroos, hoofdpijn, zenuwpijn en koorts en kan bijdragen aan het verbeteren van de doorbloeding van de huid. Eucalyptus Mint is daarom zeer verzorgend bij winterhanden en –voeten. Ook kan Eucalyptus Mint, door de schimmelwerende werking helpen bij de behandeling van mycose.