Wratten

Een wrat is een klein, hard, goedaardige gezwel op de huid, in de vorm van een klein knobbeltje en wordt veroorzaakt door virussen uit de familie humaan papillomavirus. Wratten komen vooral voor op de handen en voeten, maar ze kunnen ook op andere plaatsen zitten. Bij de meeste mensen verdwijnen ze na een jaar vanzelf, zonder littekens.

Kies voor de behandeling van jeukende wratten voor natuurlijke producten uit de geurlijn Eucalyptus-Mint. Kies bij steelwratjes voor de Lavendel geurlijn. Bij water wratjes die open zijn voor producten uit de Calendula-lijn en als ze niet open zijn voor Eucalyptus-Mint of Lavendel.

Kenmerken wratten

  • klein woekerend knobbeltje
  • voelt ruw aan
  • meestal rond of ovaal
  • vooral op handen en voeten
  • kenmerk van verzwakt immuunsysteem
  • verdwijnen meestal na een jaar vanzelf
Kenmerken jonge huid

Wratten behandelen in 3 stappen

1
Reinigen
2
Verzorgen
3
Verbeteren

Kies voor:

Minerals body
1. Reinigen

Maak voor het behandelen van wratten eenmaal daags maar liefst tweemaal daags een voet- of handbadje en voeg hieraan zeven eetlepels Dode Zee Zout toe. Laat de voeten of handen 20 minuten in het water weken en ontspannen. Spoel goed af en dep droog.

Bekijk alle reinigingsproducten in de shop
2. Verzorgen

Breng na het droog deppen Dode Zee Water aan op de wrat en laat goed intrekken. Is de wrat vurig? Gebruik dan Dode Zee Modder op de wrat. Goed laten intrekken, afspoelen en droog deppen. Heb je te maken met een dikke verhoornde wrat dan kun je tussendoor ook scrubben met Body Scrub Eucalyptus-Mint.

Bekijk alle verzorgingsproducten in de shop
3. Verbeteren

Behandel wratten na de behandeling met Dode Zee Modder of Dode Zee Water met Multi Use Butter Eucalyptus-Mint. Kies bij steelwratjes voor Multi Use Butter Lavendel en bij open water wratjes voor Multi Use Butter voor Calendula-Mandarijn of Calendula Rijstkiem. Kies bij dichte water wratjes voor Lavendel of Eucalyptus-Mint. Dek de wrat na aanbrengen van de Multi Use Butter af met een zachte pleister die de huid niet irriteert.

Bekijk alle huidverbeteringsproducten in de shop