Advies Eczeem

Eczeem is een veelvoorkomende oppervlakkige huidaandoening in de vorm van een ontstekingsreactie van de huid. Eczeem veroorzaakt jeuk en roodheid van de huid. Vooral jongere kinderen hebben last van eczeem, maar het kan zich helaas ook op latere leeftijd ontwikkelen. Eczeem is niet besmettelijk. Kies bij eczeem voor: Calendula Mandarijn (heilzaam), Lavendel (ontstekingsremmend) of Rijstkiem (bij een notenallergie en voor kinderen t/m 8 jaar)

Last van Zwemmersezceem? Lees dan hier verder.

Kenmerken eczeem

  • jeuk
  • droge huid
  • rode huid
  • in sommige gevallen blaasjes
  • in sommige gevallen korstjes
  • verdikte huid
Kenmerken jonge huid

Een gezonde huid in 3 stappen

1
Reinigen
2
Verzorgen
3
Verbeteren

Kies je productlijn:

Minerals face
Minerals body
1. Reinigen


Dep met een wattenschijfje tweemaal daags Dode Zee Water op de door eczeem aangedane plekken. Laat vijf minuten intrekken en maak daarna schoon met water. Het Dode Zee Water maakt een open verbinding tussen de verschillende huidlagen waardoor de verzorging in stap 2 beter werkt.

Bekijk alle reinigingsproducten in de shop
2. Verzorgen

Nadat de huid goed gereinigd is, breng je Multi Use Oil Calendula Rijstkiem aan op de huid. Masseer zacht in. Haal eventueel het teveel aan olie weg. Je kunt in plaats van Multi Use Oil ook Aloë Vera gebruiken of kiezen voor de Multi Use Butter Calendula Rijstkiem als optimale verzorging voor de door eczeem aangedane huid.

Bekijk alle verzorgingsproducten in de shop
3. Verbeteren

Breng eenmaal per week een masker aan van Dode Zee Modder. Laat 2 tot 5 minuten intrekken. Maak schoon met lauwwarm water. Scrub de huid 1 tot 2 keer per week met Face Scrub Calendula Rijstkiem. Spoel de huid daarna goed af en dep voorzichtig droog. Gebruik ter verbetering en voor herstel van de eczeem plek Multi Use Butter Calendula Rijstkiem.

Bekijk alle huidverbeteringsproducten in de shop
1. Reinigen

Een bad met Dode Zee Zout reguleert de aanmaak van nieuwe huidcellen en lost dode huidcellen op. Neem daarom driemaal per week een bad waaraan je minimaal zeven eetlepels Dode Zee Zout toevoegt. Spoel na 30 minuten je lichaam goed af. Wil je eczeem op handen of voeten behandelen? Maak dan een hand- of voetbadje en voeg hieraan drie eetlepels Dode Zee Zout toe. Laat de handen of voeten 10 minuten in het water ontspannen. Spoel daarna goed af.


De werkzaamheid van het Dode Zee Zout verhoogt wanneer je je lichaam of je handen en voeten zonder af te spoelen, direct na het bad(je) in een warme handdoek wikkelt. Laat de huid zo lang als mogelijk (maar maximaal een uur) rusten en spoel daarna grondig af met schoon water.

Bekijk alle reinigingsproducten in de shop
2. Verzorgen

Breng Multi Use Oil Calendula Rijstkiem aan op de huid en masseer je zachtjes in. Haal het teveel aan olie weg met een compresdoek. Breng eenmaal per week een pakking aan van Dode Zee Modder. Laat 2 tot 5 minuten intrekken en maak vervolgens schoon met lauwwarm water. Breng dagelijks Multi Use Butter Calendula Rijstkiem aan als optimale verzorging.

Bekijk alle verzorgingsproducten in de shop
3. Verbeteren

Scrub de aangedane plekjes dagelijks met Body Scrub Calendula Rijstkiem. Na het scrubben weer goed afspoelen en droog deppen. Gebruik ter verbetering en voor herstel van de eczeemplek Multi Use Butter Calendula Rijstkiem. Breng de Butter in de ochtend dun aan op de rand van de betreffende plek. Breng de Butter in de middag, de avond en voor het slapen aan op de hele plek.

Bekijk alle huidverbeteringsproducten in de shop