Advies psoriasis op de hoofdhuid

Psoriasis is een veelvoorkomende, chronische aandoening van de huid. Bij psoriasis zendt het immuunsysteem van het lichaam verkeerde signalen naar de huid, waardoor cellen vier keer sneller dan normaal worden aanmaakt. Het gevolg hiervan is dat er scherp begrensde rode en zilverwitte schilferige verdikkingen van de huid ontstaan, die soms gepaard gaan met jeuk of pijn.

Psoriasis kan over het gehele lichaam voorkomen. Dus ook op de hoofdhuid en dan vooral langs de haargrens of achter de oren. De ernst van de aandoening varieert sterk van persoon tot persoon en de symptomen kunnen variëren van mild tot ernstig. Psoriasis is niet besmettelijk. Gebruik voor de behandeling van Psoriasis Calendula Rijstkiem natuurlijke producten.

Kenmerken psoriasis op de hoofdhuid

  • scherp begrensde rode en zilverwitte schilferige verdikkingen vaak langs de haargrens en achter de oren
  • soms jeuk
  • soms pijn
Kenmerken psoriasis op de hoofdhuid

Een goede verzorging van psoriasis op de hoofdhuid in 3 stappen

1
Reinigen
2
Verzorgen
3
Verbeteren

Kies voor:

Minerals face
1. Reinigen

Was voor het behandelen van psoriasis op de hoofdhuid het haar en de hoofdhuid twee- tot driemaal per week met Dode Zee Shampoo.

Breng op de dagen dat het haar en de hoofdhuid niet wordt gewassen met de Dode Zee Shampoo tweemaal daags Dode Zee Water aan op een watje en dep daarmee de aangedane plekken. Laat vervolgens 5 tot 10 minuten intrekken en maak daarna schoon met water.

Bekijk alle reinigingsproducten in de shop
2. Verzorgen

Spray ter verzachting van de huid Rose Water Skin Spray direct op de huid, of breng het aan op een wattenschijfje waarmee je de huid dept. Breng minimaal twee- tot driemaal per week voor het slapen gaan Multi Use Oil of Multi Use Butter Calendula Rijstkiem aan op de aangedane hoofdhuid. Was de volgende ochtend het haar en de hoofdhuid schoon met Dode Zee Shampoo.

Bekijk alle verzorgingsproducten in de shop
3. Verbeteren

Bevindt de aangedane huid zich langs de haargrens of achter de oren en is het mogelijk om deze plekken te scrubben? Doe dit dan eenmaal daags met Organic Minerals Face Scrub.

Bekijk alle huidverbeteringsproducten in de shop