Advies kalknagels

Een kalknagel is een verdikte en verkleurde nagel. Kalknagels zijn lelijk om te zien en met een nagelschaartje lukt het je bijna niet om de nagel te knippen. Kalknagels worden over het algemeen veroorzaakt door een schimmel die de nagel infecteert. Wanneer jouw weerstand even niet optimaal is, krijgt de schimmel de kans om te groeien en ontstaat er dus een nagel die duidelijk is aangedaan.

Word je kalknagel veroorzaakt door een schimmel? Kies dan voor natuurlijke producten uit de geurlijn Eucalyptus-Mint. Wordt de kalknagel veroorzaakt door een bacterie? Kies dan voor de Lavendel geurlijn.

Let op: voer de behandeling van de kalknagel altijd vóór het douchen of baden uit. Tijdens het douchen of baden neemt de nagel namelijk vocht op. Een kalknagel binnen een uur na douchen of baden behandelen heeft dus geen zin.

Kenmerken kalknagels

  • doffe, brokkelige bobbelige nagel
  • verkleuring (geelbruine verkleuring bij bacterie)
  • verdikking van de nagel
Kenmerken jonge huid

Mooie nagels in 3 stappen

1
Reinigen
2
Verzorgen
3
Verbeteren

Kies voor:

Minerals body
1. Reinigen

Maak voor het behandelen van kalknagels een hand- of voetbadje en voeg hieraan één eetlepel Dode Zee Zout toe. Laat de handen of voeten 20 minuten in het water ontspannen. Spoel daarna goed af. Kies bij een schimmel voor Eucalyptys Mint en bij een bacterie voor Lavendel.

Bekijk alle reinigingsproducten in de shop
2. Verzorgen

Om de huid zelf te laten meewerken aan het herstel van de kalknagel, is het raadzaam om op de huid tussen de tenen of de vingers en op de nagelriemen dagelijks tweemaal Multi Use Oil Eucalyptus Mint (schimmel) of Lavendel (bacterie) aan te brengen en in te masseren. Breng voor het slapen Multi Use Butter Eucalyptus-Mint of Lavendel aan tussen de tenen of de vingers en op de nagelriemen.

Bekijk alle verzorgingsproducten in de shop
3. Verbeteren

Behandel de kalknagel minimaal driemaal per week met Organic Minerals Body Scrub. Scrub vooral de nagelriemen goed en besteed extra aandacht aan de huid tussen de tenen of de vingers en de nagelriemen. Na het scrubben goed afspoelen en droog deppen. Gebruik Dode Zee Water als tinctuur waarmee je de nagels tweemaal daags bedruppelt. Breng daarnaast eenmaal per week een pakking aan van Dode Zee Modder. Laat 2 tot 5 minuten intrekken. Maak schoon met lauwwarm water

Bekijk alle verbeterende producten in de shop