Advies couperose

Couperose is een verschijnsel waarbij kleine bloedvaatjes, ook wel haarvaatjes genoemd, in het gezicht beschadigd raken. Couperose ontstaat vaak spontaan als gevolg van het ouder worden van de huid. Het is een onschuldige aandoening die met name in het gelaat zichtbaar is.

Gebruik voor de behandeling van couperose natuurlijke producten uit de Organic Rozen lijn. Let erop dat als je de huid aangedaan door couperose wil scrubben je dat met deppende bewegingen doet. Niet roteren. En gebruik voor de couperose huid nooit producten uit de Eucalyptus Mint geurlijn!

Kenmerken couperose

  • duidelijk zichtbare haarvaatjes
  • roodverkleuring van wangen of neus
  • soms roodverkleuring van voorhoofd en een deel van de kin
  • droog
  • gevoelig
  • kleine rode stervormige plekjes of lijnen
Kenmerken couperose

Een stralende huid in 3 stappen

1
Reinigen
2
Verzorgen
3
Verbeteren

Kies voor:

Minerals face
1. Reinigen

Breng Multi Use Oil Roos aan op de huid en emulgeer met vochtige handen. Kies voor Multi Use Oil Calendula Rijstkiem bij een gevoelige huid. Dep de huid droog. Breng vervolgens Dode Zee water aan op een wattenschijfje en dep het gelaat daarmee tweemaal daags. Laat even intrekken.

Bekijk alle reinigingsproducten in de shop
2. Verzorgen

Spray ter verzachting van de huid Rose Water Skin Spray direct op de huid, of breng het aan op een wattenschijfje waarmee je de huid dept. Heb je een normale huid? Breng dan tweemaal daags Multi Use Oil Roos ‘stempelend’ aan op de huid. Gebruik bij een droge huid de Multi Use Butter Roos in plaats van de olie.

Bekijk alle verzorgingsproducten in de shop
3. Verbeteren

Breng driemaal daags Multi Use Butter aan op de huid en masseer dit zachtjes in. Breng voor het slapengaan een iets dikker laagje Butter aan en laat gedurende de nacht intrekken. Breng eenmaal per week Dode Zee Modder aan als masker. Laat het masker de eerste keer één minuut intrekken. Gaat dat goed? Laat dan de volgende keer het masker langer, maar maximaal 10 minuten, intrekken.

Bekijk alle huidverbeteringsproducten in de shop