WIE ZIJN WIJ

 

Botanical Beauty is opgericht in 2009 en gevestigd op familielandgoed Noordenhoek in het pittoreske Betuwse dorpje Deil aan de rivier de Linge.
Oprichter is Catharine van Everdingen-Chorus, daarin ondersteund door Jeanette van den Berg.
Er werken veel mensen mee aan Botanical Beauty op allerlei gebied, zoals: productontwikkeling, productie, de kruidentuin, verzorgen van de logeerlocaties en vergaderruimte op het Landgoed, de websites, IT, en administratie.
We werken allen met veel liefde en plezier en eerbied voor de mooie omgeving en de ingredienten waar we mee mogen werken!!

 

Catharine van Everdingen-Chorus: oprichter
Catharine
Na 10 jaar als advocaat bij een groot kantoor in Amsterdam, heeft Catharine 4 jaren “vanuit huis” als zelfstandig advocaat gewerkt en samen met haar man de Bed and Breakfast en het vakantiehuisje aan de Linge, beide op Landgoed Noordenhoek, opgeknapt en ingericht. Eén van de uitdagingen is om de ideale fysieke omstandigheden te creëren om energie op te doen tijdens een verblijf op het Landgoed. In 2004 kwam zij in contact met Jeanette wat in 2009 leidde tot het besluit om samen een nieuwe natuurlijke productlijn te ontwikkelen vanuit het Landgoed. Catharine heeft een grote interesse in gezonde en bij voorkeur biologische voeding en verzorging en gezond en gelukkig leven.
Haar passie is om dingen mooi en helder te maken en mensen te kunnen helpen om het beste uit zichzelf te halen, zowel innerlijk als uiterlijk. Catharine houdt zich nu bezig met de bedrijfsvoering van Botanical Beauty, de bestellingen, het beheren van de site content, het aansturen van kruidentuin, marketing en productontwikkeling en het contact met de (professionele) klant.

Catharine houdt zich nu bezig met de dagelijkse leiding van Botanical Beauty.

 

Jeanette van den Berg: leiding productie
Jeanette
Jeanette is van huis uit verpleegkundige. Toen zij door fysieke omstandigheden dit dankbare werk niet kon voort zetten, is zij als manicure gaan werken. Door dit werk heeft zij een grote kennis van allerhande huidproblemen en handen en voeten kwalen opgedaan. Samen met goede vriendin Karin, nam zij een bedrijfje met een "instant manicure" concept/recept over, geïnspireerd door Amerikaanse natuurcosmetica.
Na heel veel sleutelen aan het originele recept, kon zij dit uiteindelijk perfectioneren tot het 100 % natuurlijke product dat we vandaag kunnen aanbieden als de Dode Zee Zout Body Scrub. Daaromheen is een prachtige productenlijn ontwikkeld onder Jeanette’s leiding. Jeanette houdt ervan om mensen verder te helpen en schept er veel plezier in als huidproblemen als sneeuw voor de zon verdwijnen door gebruik van "haar" producten. Jeanette heeft ook veel ervaring met en kennis van technische details. Jeanette houdt zich, onder andere, bezig met de product ontwikkeling, het bewaken van de kwaliteit van de producten, (het aansturen van) de productie, het verzenden van bestellingen en de logistiek.