Trainingen

Ook gecertificeerd Botanical Beauty deskundige worden?

Wat zijn de voordelen?

 • Volg alle trainingen en intensiveer je samenwerking met ons.
 • Wij willen je graag opleiden om goed en zelfstandig met de Botanical Beauty
 • producten te kunnen werken en erover te kunnen adviseren.
 • Je volgt hiervoor alle trainingen en weet dan alle “ins en outs” van de artikelen.
 • Ook leer je de werking van producten en het geven van behandelingen in de salon
 • of op een “party” of Event.
 • Heb je 4 trainingen uit één blok gevolgd (training I, II en/of III, IV en V), dan mag je jezelf “gecertificeerd Botanical Beauty deskundige” van die lijn noemen en ontvang je van ons het bijbehorende certificaat.
 • Je wordt op de nieuwe website dan genoemd als verkooppunt
 • Wij sturen dan nieuwe klanten naar je door voor Botanical Beauty behandelingen.

Info & Aanmelden

 • Locatie: de Hooiberg van "Landgoed Noordenhoek”, Krooiweg 2b in Deil (bij Geldermalsen).
 • Investering per training: € 45,- per persoon, trainingen door gasttrainer met accreditatie € 119,- per persoon per training inclusief koffie en thee, certificaat en werkboek.
 • De training is gratis bij afname van €250,- aan producten per training (met uitzondering van de trainingen gegeven door een gasttrainer, de training Mannenhuid en de training Kruidenstempels).
 • Extra korting: Tijdens de trainingen kunnen de producten worden ingekocht met
 • extra korting.
 • Certificaat: Na afloop van de training ontvangt u een certificaat en een uitgebreid informatiepakket.

   

Opgeven voor een training kan via info@botanicalbeauty.nl
of telefonisch 0345 65 15 64.
Wij ontmoeten u graag op één van de trainingen!


ORGANIC MINERALS TRAININGEN/BLOK VAN 5 DAGEN EN OPFRISDAGEN TOELICHTING

De Organic Minerals lijn (voor: Face Body Hands Feet) biedt heel veel mogelijkheden. Je raakt eigenlijk nooit uitgeleerd! Je begint met een 5 daagse training voor theorie en praktijk (verspreid over 5 weken, pedicures 4 dagen). Tijdens deze dagen leer je ook klantadvies, marketing en verkoop. Je legt daarmee een stevige basis en wordt dan opgenomen in het bestand van gecertificeerde Botanical Beauty Professionals voor de Organic Minerals lijn. Na afloop van de (4 of) 5 daagse cursus ontvang je een certificaat en het technische handboek. Daarna kun je je kennis uitbreiden met specifieke vervolgtrainingen of de Organic Argania trainingen. Voor gevorderden zijn er terugkomdagen ingepland.

DAG I ORGANIC MINERALS THEORIE (schoonheidsspecialisten, manicures en pedicures)

Op deze dag wordt informatie gegeven over het bedrijf en de filosofie van Botanical Beauty, het werken met 100% natuurzuivere en biologische producten en de werking van de ingrediënten. Alle Organic Minerals producten op basis van Dode Zee Zout en kruiden en zuiver plantaardige oliën komen langs en je kunt deze ruiken en voelen. Ook worden twee behandelingen deze dag besproken met de producten die je hiervoor gebruikt inclusief de geurlijnen en waneer je welke geur inzet.

DAG II ORGANIC MINERALS PRAKTIJK (schoonheidsspecialisten)

Dit is een praktijkdag! Op deze dag leer je werken met de Organic Minerals Face Care producten. Je leert de natuurlijke “Skin Improvement Behandeling”. Ook leer je hoe je de lijn kunt inzetten bij verschillende huidcondities, zoals een vochtarme of gevoelige huid, bij couperose, een ouder wordende huid en acné.

DAG III ORGANIC MINERALS HANDEN & VOETEN (schoonheidsspecialisten, manicures en pedicures)

Theorie en praktijk. Op deze training volg je onder begeleiding stap voor stap de Hand & Voet behandeling met Organic Minerals producten. Er wordt een lange wellness behandeling aangeleerd en een kortere afsluitende behandeling. Aandacht wordt gegeven aan de natuurlijke behandeling van huidproblemen, zoals o.a. eczeem, psoriasis, mycose en kloven. Ook wordt uitgelegd hoe je eventueel zelf een Hand & Voet Spa dag kunt organiseren voor jouw klanten en nieuwe klanten.

DAG IV ORGANIC MINERALS VERDIEPING (schoonheidsspecialisten, manicures en pedicures)

Dit is de verdiepende (FAQ) training. We werken in de volgorde van het stappenplan van de gelaat/hand/voetbehandeling en vertellen bij elke stap interessante weetjes over de ingrediënten en werking op de huid en laten ook filmpjes zien hierover. Voorbeelden: Waarom is Dode Zeezout zo rijk aan mineralen en wat heb je daaraan? Hoe herken je mineraalrijk dode zee zout? Wat zijn en waarom koudgeperste oliën? Waarom mooi bruin met (jojoba) multi use oil? Olie op een vette huid? Wat is een hydrolaat? Waarom is Calendula zo heilzaam? Wat zijn microplastics en wat zijn de gevolgen hiervan? Ook leer je op deze training de theorie en functie van dode zee minerale: over het ontgiften van de huid, zuren en basen en pH waardes.

ORGANIC MINERALS TERUGKOMDAG THEORIE en PRAKTIJK (schoonheidsspecialisten, manicures en pedicures)

Deze dag is voor Botanical Beauty Professionals die al langer werken met Organic Minerals om de kennis op peil te houden en te vergroten en ook om nieuwe producten en nieuwe behandelingen te ervaren en tips te delen. Ook om de puntjes op de i te zetten in het uitvoeren van de basis gezichtsbehandeling en het omgaan met de verschillende huidcondities, zoals couperose, acné en huidveroudering. Voor de pedicures is er dan een alternatief middag programma. Naast een algemeen programma is er ruim tijd om op jouw vragen op maat in te gaan. Deze dag is door deelnemers tot nu toe als heel nuttig ervaren.

DAG V VERKOOPTRAINING (schoonheidsspecialisten, manicures en pedicures)

Deze training bestaat uit 3 onderdelen. A. Tips & tricks voor in de salon (huiswerk thuis); B. Tips & tricks voor tijdens de behandeling en C. Helikopterview, events & social media. Tijdens en na de training wordt persoonlijke verkoopcoaching gegeven. Deze training leidt gegarandeerd tot meer omzet op een leuke manier waar je klanten ook blij van worden!ORGANIC ARGANIA FACE CARE TRAINING TOELICHTING

Deze training bestaat uit een trainingsdag en een herhalingsdag. Op deze dagen leer je de producten goed kennen en worden ingrediënten, werking en toepassing uitgelegd. Ook leer je zelf de verschillende behandelingen uit te voeren. Tijdens deze dagen leer je ook klantadvies, marketing en verkoop. Na het volgen van de training word je opgenomen in het bestand van gecertificeerde Botanical Beauty Professionals voor de Organic Argania lijn en ontvang je een certificaat. Daarna kun je je kennis uitbreiden met specifieke vervolgtrainingen en daarvoor of daarna kun je ook de Organic Minerals trainingen nog volgen, die onmisbaar zijn bij de behandelingen met Argania.

DAG I ORGANIC ARGANIA FACE CARE THEORIE en PRAKTIJK (schoonheidsspecialisten))

Op deze dag wordt informatie gegeven over het werken met 100% natuurzuivere en biologische producten en de werking van de ingrediënten van de Argania lijn. Ook wordt uitleg gegeven over het ontstaan van deze lijn en de combinatie met de Organic Minerals lijn. De diverse producten van de Organic Argania Face Care lijn komen langs en de behandelingen worden uitgelegd. Op deze dag leer je in de middag zelf een gelaatsbehandeling te geven op basis van de producten uit de Organic Argania Face Care lijn. Je leert de ontspannende “Balancing Treatment” en de anti-aging behandeling “Argan Treatment” zelf toe te passen. Ook de behandeling van huidcondities, zoals o.a. couperose en anti aging komen in deze training aan bod

ORGANIC ARGANIA FACE CARE TERUGKOMDAG THEORIE en PRAKTIJK (schoonheidsspecialisten)

Deze dag is speciaal voor Professionals die al langer met de Organic Argania lijn werken, hun kennis willen vergroten en de puntjes op de i willen zetten in de behandelingen met Organic Argania. Ook komen nieuwe (massage) technieken hier aan bod en wordt verdieping gegeven op de theorie en ingrediënten van de diverse producten. Deze dag is heel goed gewaardeerd door terugkomende klanten!

ORGANIC MINERALS GELAAT BEAUTY WORKSHOP / SKIN BAR EVENT (schoonheidsspecialisten)

Op deze dag leer je hoe je zelf een Beauty Workshop (gelaat) kunt organiseren om hiermee je verkoop te stimuleren of nieuwe klanten aan te trekken! Onder begeleiding volg je stap voor stap de Gelaatsbehandelmethode van de Organic Minerals lijn van Botanical Beauty (aan tafel met spiegeltjes). We beginnen met een voetenbadje met Dode Zee Bad Zout.

ORGANIC MINERALS - NEUROPATISCHE PIJNEN (pedicures) ACCREDITATIE PUNTEN (Marianne Dignouts)

Tijdens deze dag leer je hoe je in geval van neuropathische pijnen de producten van Botanical Beauty kunt inzetten bij de behandeling/verzorging van de voeten van cliënten die bijvoorbeeld een chemo of bestraling hebben ondergaan. Veel van deze mensen hebben extreem last van pijn in hun voeten en het is opvallend hoe veel baat deze personen hebben bij een behandeling met Botanical Beauty producten. Marianne Dignouts geeft deze training en is deskundige op dit gebied.

ORGANIC MINERALS - MYCOSE CURSUS (pedicures) ACCREDITATIE PUNTEN (Marianne Dignouts)

ORGANIC MINERALS - TRAUMA NAGELS (pedicures) ACCREDITATIEPUNTEN (Marianne Dignouts)

ORGANIC MINERALS - ONCOLOGISCHE VERZORING VOOR HANDEN EN VOETEN (pedicures) ACCREDITATIEPUNTEN (Marianne Dignouts)

Wil jij een tumor leren herkennen aan handen en voeten? Wil jij meer weten over kanker, behandelingen, bijwerkingen en aanpak? Wil jij klachten zoals het hand voet syndroom, misselijkheid, pijn, vermoeidheid, droge nagels en huid leren te verlichten met acupressuur welke je leert toe te passen in een wellness praktijkles voor handen en armen? Dan is deze cursus iets voor jou!

De Mannenhuid (Daisy Kruimink)

Deze dag bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. In de ochtend behandelen wij onder andere de verschillen tussen de mannen,- en vrouwenhuid
 en bespreken we diverse scheermethodes. In de middag gaan we zelf aan de slag en leren we een gelaatsmassage aan die geschikt is voor de mannenhuid en krijgen we tips voor de behandeling van de mannenhuid in de salon.

Kruidenstempel Massage (Daisy Kruimink)

info volgt

Bindweefselmassage (Dorien van der Vliet)

info volgt

Trainingen en tijden


ORGANIC MINERALS TRAININGEN / BLOK VAN 4 TRAININGEN

DAG I Theorie Organic Minerals
Inv. € 45 * sh spec./ ped.

 • Maandag 9 okt - 10:00 - 17:00 uur (Deil)
 • Dinsdag 10 okt - 10:00 - 17:00 uur (Hattem)
 • Maandag 20 nov - 10:00 - 17:00 uur (Deil)

DAG II Praktijk Organic Minerals
Inv. € 45 * sh spec.

 • Donderdag 12 okt - 10:00 - 16:00 uur (Deil)
 • Donderdag 12 okt - 10:00 - 16:00 uur (Klarenbeek)
 • Donderdag 2 nov - 10:00 - 16:00 uur (Deil)

DAG III Hand en Voet Organic Minerals
Inv. € 45* sh spec./ped.

 • Dinsdag 17 okt - 10:00 - 16:00 uur (Hattem)
 • Dinsdag 24 okt - 10:00 - 16:00 uur (Deil)
 • Dinsdag 28 nov - 10:00 - 16:00 uur (Deil)

DAG IV Verdieping Organic Minerals
Inv. €45* sh spec./ped.

 • Maandag 2 okt - 10:00 - 17:00 uur (Deil)
 • Dinsdag 3 okt - 10:00 - 17:00 uur (Hattem)
 • Dinsdag 6 nov - 10:00 - 17:00 uur (Deil)

DAG V Verkooptraining
Inv. €50 sh spec./ped.

 • Donderdag 21 sept - 10:00 – 16:00 uur (Deil) VOL
 • Maandag 6 nov - 10:00 – 16:00 uur (Hattem)
 • Dinsdag 14 nov - 10:00 – 16:00 uur (Deil)

Extra: Gelaat Beauty Workshop Organic Minerals
Inv. € 45 * sh spec.

  op aanvraag

ORGANIC ARGANIA TRAININGEN / BLOK VAN 2 TRAININGEN

DAG I&II Theorie & praktijk Organic Argania
Inv. € 45 sh spec.

 • Donderdag 5 okt - 10:00 – 17:00 uur (Klarenbeek)

DAG III Verkooptraining
Inv. € 50 sh spec.

 • Donderdag 21 sept - 10:00 – 16:00 uur (Deil)
 • Maandag 6 nov - 10:00 – 16:00 uur (Hattem)
 • TRAINING ALGEMEEN VERKOOP / BLOK VAN 2 TRAININGEN

  * = gratis bij afname vanaf € 250,-.
  Bij afmelding ontvang je van ons een factuur van €25 in verband met door ons gemaakte kosten. Vanaf 14 dagen voor aanvang van de trainingen zijn wij genoodzaakt om, ongeacht de reden, de gehele trainingsbijdrage in rekening brengen.

  TRAININGEN MET GASTTRAINER (Marianne Dignouts) VOOR PEDICURES MET ACCREDITATIE

  Mycose cursus Organic Minerals
  Inv. € 119 –ped.

  • Vrijdag 6 oktober – 10:00 – 17:00 uur (Deil)

  Neuropatische pijnen Organic Minerals
  Inv. € 119 –ped.

  • Zaterdag 7 oktober – 10:00 – 17:00 uur (Deil)

  Oncologische verzorging voor handen en voeten
  Inv. €119 - ped.

  • Zaterdag 9 december – 10:00 – 17:00 uur (Deil)

  TRAININGEN MET GASTTRAINER (Dorien van der Vliet)

  Bindweefselmassage (deze training is alleen toegankelijk voor gecertificeerde Botanical Beauty deskundigen)
  Inv. € 75 sh spec.

  • Maandag 25 sept – 09:00 – 17:00 uur (Deil)
  • Dinsdag 31 okt – 09:00 – 17:00 uur (Deil)

  TRAININGEN MET GASTTRAINER (Daisy Kruimink)

  De Mannenhuid (deze training is alleen toegankelijk voor gecertificeerde Botanical Beauty deskundigen)
  Inv. € 50 sh spec.

  • Maandag 13 nov – 10:00 – 16:00 uur (Deil)

  Kruidenstempel Massage
  Inv. € 50 sh spec.

  • Maandag 23 oktober – 10:00 – 16:00 uur (Deil)
  • Maandag 27 november – 10:00 – 16:00 uur (Deil)