VEEL GESTELDE VRAGEN

Vraag: Hoe verzorg je je gelaat met Botanical Beauty?

Antwoord: Consumenten thuisgebruik (korte methode):

Gelaat natmaken met warm water
Multi Use Oil aanbrengen op het natte gelaat.
Kompresdoek nat maken met warm water en gelaat schoonmaken
Dode Zee Water aanbrengen gelaat en even laten intrekken (tanden poetsen)
Kompresdoek uitspoelen en gelaat schoonmaken met warm water
Rose Water Skin Spray aanbrengen
Multi Use oil aanbrengen

Superzijdezacht velletje gegarandeerd!


Vraag: Intieme verzorging? Hoe wordt dit bedoeld... En welke type oil wordt voor deze zone gebruikt?

Antwoord: Voor de intieme verzorging kan als beste de Multi Use Oil gebruikt worden. Het meest geschikt is dan de Calendula omdat deze de huid herstelt. Bij een ontsteking of infectie is de Lavendel erg geschikt. Ook dan is een badje met het Dode Zee Badzout aan te raden (in de geur Lavendel). De olie is in combinatie met water ook goed te gebruiken om te reinigen. Ook de Body Scrubs (of de Face Scrubs) worden veelvuldig ingezet ter voorkoming van ingegroeide haartjes en ontstekingen. Drie keer in de week (voorzichtig) scrubben is dan het advies van bijvoorbeeld Brazilian Wax specialisten. Na ontharen en epileren is het Rose Water Skinspray een ideaal product ter verzachting. Ontsmetting kan ook heel effectief met Dode Zee Water, maar dat prikt wel even.


Vraag: Wat betekent pH-huidneutraal?

Antwoord: Als je pH-huidneutraal op cosmetica producten ziet staan, betekent dit dat de pH-waarde van het product dicht bij de pH-waarde van de huid ligt (5.6). De pH-waarde is de zuurgraad van de huid. Als de pH-waarde van de huid verstoord raakt, verzwakt de natuurlijke barrière van de huid. Hierdoor raakt de huid sneller uitgedroogd. Water heeft bijvoorbeeld een veel hogere pH-waarde dan de huid en verstoort de zuurgraad van de huid. Het is je vast wel eens opgevallen dat je huid erg droog kan worden van douchen. Om de huid gezond te houden is het belangrijk dat de pH-waarde van de huid zo neutraal mogelijk blijft. Daardoor kan de huid vocht beter vasthouden en is er minder kans op uitdroging.

Om aan huidverbetering te werken, kun je met alle Dode Zee producten een hogere PH waarde bereiken van de huid van 8. Deze is hetzelfde als bij vruchtwater. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen de huidlagen. De mineralen van het zout kunnen op deze manier het mineralendepot aanvullen bij de talgkliertjes en de talg en schadelijke afvalstoffen kunnen afgevoerd worden. De behandeling sluit je dan weer af met een Rose Water Skinspray of een Multi Use Oil om de huid weer basisch te maken. De "dakpannetjes" van de huid worden dan weer gesloten.


Vraag: Hebben jullie ook handcrème?

Antwoord: Voor de handen kan je eigenlijk ook het beste de Dode Zee Zout Body Scrub eerst gebruiken, dan heb je eigenlijk geen handcreme meer nodig! Dit geldt zelfs voor superdroge handen. Je haalt de witte waas ermee af en voedt je huid meteen met de oliën die erin zitten. Naast je wasbak zetten en 3 x per week doen! Als je dan toch nog meer wilt, voor de nacht bijvoorbeeld, kan je het beste de Body Butter nemen. Die is heel geconcentreerd en vet, ook ideaal voor ellebogen, ruwe plekjes, lippen etc. Je kunt de Body Butter voor de nacht als “handenmasker” gebruiken en een kleintje in je tas om bij te smeren tussendoor als nodig. De Multi Use Oil werkt ook als extra verzorging naast de Dode Zee Zout Body Scrub, maar is olie achtiger en trekt sneller in. Ik vind de olie zelf heerlijk om te gebruiken als body lotion voor armen en benen. Beter is om die op de natte huid aan te brengen, dan trekt het nog beter in. Dit geeft ook een mooie glans aan je huid!

Vraag: Hoe kun je de Multi Use Oil het beste gebruiken?

Antwoord: Onze Body Olie is een super fijne lichaams en gelaats olie.
1. Je kunt de body olie het beste gebruiken na het douchen of baden als de huid nog licht vochtig is. Dan wordt zij het beste opgenomen. Op deze manier kun je de olie als “body lotion” gebruiken. Wel regelmatig scrubben, zodat de olie zich geen weg hoeft te banen door dode huidcellen. (Dat geldt overigens voor alles wat je smeert). De olie trekt snel in en geeft een hele mooie glans op armen en benen. Door de hoge kwaliteit van de mooie koud geperste olieën die erin zitten, wordt uw huid zeer intensief verzorgd.
2. Daarnaast is de body olie ideaal voor na het scrubben van bijvoorbeeld uw handen ’s avonds voor het slapen gaan. Dan kun je als extra verzorging de olie eroverheen masseren voor een super zacht effect. Eventueel te combineren met katoenen handschoenen voor de nacht.
3. De Multi Use Oil is een heerlijke verzorgende gelaatsolie.
4. En tot slot wordt de Multi Use Oil veel gebruikt als massageolie.
5. Overige toepassingen kunt u vinden onder het menu item “Body Oil” op deze site.

Vraag: Hoe lang zijn de producten houdbaar?

Antwoord: U vindt de houdbaarheidsdatum onderaan het product gestickerd. De houdbaarheidsdatum varieert van 8 maanden tot 2 jaar na aankoop, afhankelijk van het product. Ondanks het feit dat de producten 100% vrij zijn van conserveermiddelen, geldt dus een lange houdbaarheid. U kunt de houdbaarheid van uw product garanderen door consequent het houten spateltje te gebruiken. Deze spatel kunt u eventueel regelmatig uitkoken. Voorkom ook dat er water bij uw product komt, zodat het product niet bederft. Met deze maatregelen kunt u lang genieten van uw natuurproducten!

Vraag: Veel mensen raken dankzij jullie producten verlost van huidkwalen die zijn veroorzaakt door chemische huidverzorgingsproducten. Hoe komt dat denk je? Zijn jullie producten zachter voor de huid of zitten er meer voedende bestanddelen in?

Antwoord: Kort gezegd omdat onze producten helpen bij het herstel van het biologische evenwicht van de huid dat door synthetische stoffen is geschaad. Omdat wij ingrediënten gebruiken die het biologische evenwicht van de huid niet schaden, maar op natuurlijke wijze voeden en herstellen. Synthetische en niet huideigen stoffen kunnen direct of indirect verstoringen van het biologische evenwicht van de huid veroorzaken, vooral bij gebruik op de lange termijn. Veel van de synthetische ingrediënten zijn sterk huid- en milieu onvriendelijk en kunnen bijv. de hormoonhuishouding ontwrichten, de vetmantel van de huid of de gehele huid ontregelen. Voor een overzicht van alle synthetische stoffen/ingrediënten in cosmetica en waar gebruik toe kan leiden, zie: https://www.heelnatuurlijk.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=75&Itemid=49 De werkzaamheden die hier aan stoffen worden toegeschreven gaan van uitdroging tot kankerverwekkend.


Vraag: Hoe zorgen jullie dat Botanical Beauty producten houdbaar blijven? Een van de kritiekpunten op natuurzuivere huidverzorging is dat natuurlijke conserveringsmiddelen minder veilig zouden zijn dan synthetische. Wat is jullie ervaring?

Antwoord: Wij hebben het geluk dat wij geen conservering nodig hebben vanwege de werking van het DodeZee zout en de koud geperste oliën. Onze producten zijn daardoor reeds 1 tot 2 jaar houdbaar. Conventionele merken gebruiken minerale oliën en andere petrochemische producten als basis voor hun product. Deze oliën zijn inactief en stabiel. Producten hebben hierdoor dus een langere houdbaarheid. Alle oliën die wij gebruiken zijn koud geperste plantaardige oliën. Hierdoor dus extreem rijk aan omega 3, 6 en 9. Deze oliën beginnen gewoonlijk, na zo’n 18 maanden op de plank te hebben gestaan, te oxideren. Een klein compromis gezien de veel hogere effectiviteit en huidverdraagzaamheid van deze oliën.


ALS JE ’T NIET KUNT OPETEN, MOET JE HET OOK NIET OP JE HUID SMEREN!

WAAROM NIET?

De huid is ons grootste orgaan en 60% van de ingrediënten van onze verzorgingsproducten kunnen door haar worden opgenomen en zo in je bloedbaan komen.

WAT ZIJN NATUURLIJKE PRODUCTEN?

Dit zijn producten die gemaakt zijn op basis van heilzame planten, kruiden en bloemen en als doel hebben om het biologische evenwicht van de huid in stand te houden.
Wat is het biologisch evenwicht? Dat is: het in balans zijn van de zuurgraad, de vetmantel en de natuurlijke bacteriën in de huid.
Waarom is dit zo belangrijk? Omdat de huid ervoor zorgt dat we niet uitdrogen, niet onderkoelen en dat infecties niet binnen kunnen komen.

HOE KUN JE ERVOOR ZORGEN DAT DIT BIOLOGISCH EVENWICHT IN STAND BLIJFT OF KOMT?

Door gebruik van natuurproducten met huideigen ingrediënten. En door geen producten te gebruiken met synthetische toevoegingen.

WAT ZIJN SYNTHETISCHE INGREDIËNTEN EN HOE KAN IK DIE HERKENNEN?

1. Synthetische meng en bindmiddelen (emulgatoren), zoals PEG* en Reth*, Polysorbate 20, 60, 80 etc.;
2. Synthetische oliën, zoals Dimethicone en onnatuurlijke oliën en vetten, zoals paraffine en vaseline (paraffineverslaving);
3. Synthetische toevoegingen en/of hulpmiddelen, zoals carbomeren, diëthylphalaat (DEP)/methanol, EDTA, TEA*, DEA, MEA, NDEA, propylene glycol;
4. Synthetische kleurstoffen
5. Synthetische conserveringsmiddelen, zoals..
6. Synthetische grondstoffen voor shampoo, sulfaten.
7. Synthetische parfumstoffen.

Bepaalde synthetische stoffen worden niet alleen in lichaamsverzorgingsproducten toegepast, maar ook in de industrie, zoals antivries- en remvloeistof

WAT KRIJG JE VAN HET GEBRUIK VAN SYNTHETISCHE INGREDIËNTEN?

Synthetische stoffen kunnen direct of indirect de verstoringen van het biologische evenwicht van de huid veroorzaken, vooral bij gebruik op de langere termijn. Synthetische ingrediënten kunnen bijvoorbeeld de hormoonhuishouding ontwrichten, de zuurgraad van de huid aantasten en de vetmantel van de huid of de gehele huid ontregelen. Dit kan juist huidproblemen veroorzaken, zoals: acné, rimpels en huidontstekingen. Maar ook erger kunnen ze bijvoorbeeld lever en nier problemen opleveren en kankerverwekkend zijn, net zoals sommige E nummers in voeding.

KAN JE EEN VOORBEELD NOEMEN VAN EEN SYNTHETISCH INGREDIËNT?

Wat heel veel mensen gebruiken is vaseline of paraffine. Dat zijn aardolie producten die gemaakt worden van afvalstoffen uit de benzine en olie industrie. Daarmee smeer je een chemische vetlaag op de huid, waardoor je je poriën dicht smeert en je eigen natuurlijke vetten afbreekt. Je huid maakt geen nieuwe vetten aan, dus als je stopt met deze smeermiddelen, voelt je huid droog en onprettig aan. Dan krijg je de zogenaamde “paraffineverslaving”.
Sulfaten in shampoos (zwavel, sterke reinigers)
Ammonia in haarverf
Aluminium in deodorants
Aceton voor nagels
Parabenen.

WAAROM WORDEN DAN NOG STEEDS SYNTHETISCHE INGREDIENTEN INGEZET?

Omdat ze goedkoper zijn dan een natuurlijk ingrediënt en omdat ze bij voorbeeld lang conserveren. En omdat producenten er blind voor zijn vanuit gewenning.

HOE ZIT HET MET DE PLASTIC SOEP/PLASTIC BOLLETJES IN SCRUBS E.A.?

In heel veel schoonheidsverzorgingsmiddelen zitten microplastics, die speciaal hiervoor worden gemaakt. Deze microplastics komen via het afvoerputje in het milieu terecht en in de zee waar vissen het weer op eten. Raad eens wie er bovenaan deze voedselketen staan? Ook nog erg verontrustend is dat deze microplastics erom bekend staan dat ze gifstoffen aantrekken die eraan blijven kleven.

WAT BETEKENT DERMATOLOGISCH GETEST?

Dermatologisch getest wil zeggen dat de fabrikant het schoonheidsproduct en/of de gebruikte ingrediënten in het product door dermatologen of artsen heeft laten testen op mensen.
MAAR dit zegt niets over de resultaten van dat onderzoek en ook niets over de veiligheid van een product! Testen is één ding, maar de resultaten van die testen analyseren en de bevindingen van dat onderzoek vrijgeven/publiceren is een ander.

HOE HERKEN JE “GROENE” MERKEN?
Zorg voor een betrouwbare leverancier van je natuurzuivere Beauty Producten of leer zelf de INCI (ingrediëntendeclaratie) lezen. Vaak zijn etiketten van producten misleidend. “groen” en dan toch parabenen of juist “geen parabenen”, maar dan toch synthetische toevoegingen of kleurstoffen, etc. Met googelen op ingrediënten kom je ook een eind. Zie ook onze lijst met goede en foute stoffen in huidverzorgingsproducten.